Jump to content

Mutatós lámpabúra színmintákból, fillérekért

2015. 09. 01. 16:00

Ha unod a búrád, és egy kicsit dizájnolnád a lakást, de bútoráruházak túl drágák, akkor irány a festékbolt, és markolj fel jó pár színmintát. El sem képzelnéd, mennyi mindent fel lehet dobni vele.

Színminták ezernyi palettája sorakozik még a legkisebb festékboltokban is, úgyhogy nincs más dolgod, mint beszerezni párat, és indulhat is az otthoni kreatívkodás.

A képen látható dizájnos darab elkészítése pofonegyszerű. Csupán egy – lehetőleg szabályos formájú – búra, egy ragasztópisztoly, cellux, vonalzó, és tömérdek mennyiségű színminta szükséges hozzá.

A legjobb választás, ha szabályos alakú lámpaburán kísérletezel először, mert azt a legegyszerűbb körbefuttatni a színmintákkal.

Első lépésben válaszd ki a színeket, amelyeket használni szeretnél, és tedd ízlésednek megfelelő sorrendbe őket. Ha ez megvan, szorosan ragaszd őket egymás mellé, a bura kerületével megegyező méretben. Használd a vonalzót, hogy elkerüld a méretkülönbségeket a lapok közt!

Utolsó lépésként ragasztópisztollyal csepegtess néhány pöttyöt a búrára, és a lapokra majd óvatosan helyezd rá a kész lapokat a beborítani kívánt területre.

Most már csak meg kell várnod, hogy megszáradjon, aztán használatra fel!

További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon Facebook oldalát!
(Kép: prettyhandygirl.com)