Jump to content

5 akkus eszköz, ami nélkül nincs csodás kert

2017. 05. 15. 09:00

A kert kialakítása és gondozása nem is olyan egyszerű feladat, mint amilyennek elképzeljük: tudatos tervezés, valamint a STIHL új generációs cserélhető és beépített akkumulátoros kerti eszközei nélkül nem is érdemes nekikezdenünk.

Veteményest, fűszeres kertet, esetleg látványos virágoskertet alakítanánk ki? Képzeletünknek semmi sem szabhat határt! Mindent gondosan tervezzünk meg, készítsünk méretarányos vázlatokat, hogy aztán mindaz, ami most még csak egy skicc, életre kellhessen otthonunk körül. Ha ezzel megvagyunk, lássunk neki a munkának!

Elsőként kezdjük a területrendezéssel. A terebélyes fák kivágását jobb szakemberre bízni, a kisebbekkel azonban mi magunk is megbirkózhatunk. Nem kell azonban feltétlenül a professzionális benzines eszközökben gondolkoznunk, hiszen már kaphatók olyan kompakt szerszámok, amelyekkel könnyebb bánni. Ha a STIHL új modern akkumulátoros motorfűrészét választjuk, a munkát egy kézhez álló, könnyű, erőteljes eszközzel tudjuk elvégezni.

A fák után jöhetnek a cserjék. Vágjuk vissza őket, hogy ne akadályozzanak bennünket a közlekedésben. A STIHL kompakt sövénynyíróinak innovatív késrendszere a pengék közé tereli az ágakat, így segítségükkel Ollókezű Edwardként merész formára is alakíthatjuk bokrainkat.

Ahhoz, hogy egységes és üde pázsitunk legyen, minden héten foglalkoznunk kell vele, rendszeresen kell az öntöznünk és nyírnunk. Ez utóbbinak köszönhető a gyep egészséges szaporodása, ráadásul mivel a fűszálak egyre vastagabbakká válnak, könnyebben meggátolják a gazosodást is. Nyírjuk tehát egy-másfél hetente a füvet, és törekedjünk arra, hogy vágás során a fűszálak hosszának egyharmadát távolítsuk csak el! Válasszunk hozzá megbízható minőségű, VIKING akkumulátoros fűnyírót.  A nehezen elérhető területeken érdemes a STIHL akkumulátoros szegélynyíróit használnunk. Állítható száraiknak köszönhetően nem kell többé görnyednünk és kényelmetlen pózokat felvennünk.

Ha végeztünk a kerti munkával, ne feledkezzünk meg az eszközök karbantartásáról sem, amennyiben pedig szeretünk jó előre felkészülni a ránk váró kihívásokra, így például az őszi levélesőre, látogassunk el a STIHL legközelebbi szakkereskedésébe és szerezzünk be egyet az akkumulátoros lombfúvóikból, melyek májustól érhetőek el két változatban, beépített és cserélhető akkumulátoros kivitelben. Ne feledjük, a STIHL új generációs akkumulátoros eszközei tökéletes társaink lehetnek egész évben a kerti munkálatok során.

Tovább a STIHL oldalára

http://www.stihl.hu/STIHL-termékek/01523/STIHL-akkumulátoros-gépek.aspx

(Forrás: Szerkesztőség)