Jump to content

Spórolj tízezreket: csináld magad hintaágy

2017. 05. 29. 14:00

Hivatalosan is ránk tört a kánikula, ami egyet jelent a kertben, teraszon, erkélyen ücsörgős estékkel, és délutánokkal. A műanyag szék helyett pedig miért ne tehetnénk mindezt királyi körülmények között? A pénz ne legyen akadály, mert megmutatjuk, hogyan készíts fenséges, stabil hintaágyat, fillérekből.

Kevés annál jólesőbb dolog van, mint egy hosszú munkanap után kiülni a kertbe, teraszra, erkélyre, és meginni egy hideg sört, miközben lágyan ringatózunk a lemenő nap fényében. A legtöbben viszont a királyi hintaágyat műanyag székre cserélik, lévén az olcsóbb. A cselekedet teljesen megérthető, elvégre kinek van arra feles 30-40 ezer forintja, hogy egy kényelmes, és mutatós hintaszékre költse? Valószínűleg mindenkinek van ezernyi más dolog, amire szívesebben költené, viszont nem kell lemondani a spórolás javára, a hintaágyról. Ugyanis nagyon egyszerűen el lehet készíteni házilag is.

A klasszikus kétszemélyes hintaágy helyett inkább hintaszék megnevezés lenne a találó, viszont nem az a fonott fajta, amiben előszeretettel kötögetnek az idősebbek. Az alábbi sokkal inkább modernebb és letisztultabb változata a hintaszéknek, ami bárhol elfér, jól mutat, és hasznos relaxációs eszköz.

Amire szükség lesz:

- vászon

- testre szabhatóan mozgatható rúd

- kötél

- fúró

- két nagy párna

Az elkészítéshez, pedig remek videónk van:

 

(Forrás: hazesotthon.hu | Kép: youtube,com)