Jump to content

Hobbitházak, melyek bárhol bármikor felépíthetők

2015. 12. 09. 19:00

A Green Magic Homes csapatát valószínűleg a Gyűrűk Urából ismertté vált hobbit otthonok ihlethették meg, ugyanis legújabb kreációjuk részeként olyan házelemeket dobtak piacra, melyekből napok alatt felépíthető egy komplett hobbitház.

Szerte a világban száz számra találkozhatunk különleges építményekkel. Ott vannak például a költséghatékonyság mentén épült otthonok: ablakokból álló ház, az 53 000 forintból készült lakás vagy éppen a luxust és pompát nem mellőző víz alatti Dubai majdnem-penthouse-ok. A hobbitház nem az utóbbi kategória részese, hanem sokkal inkább a fenntartható házak csoportját erősíti.

A floridai Green Magic Homes által készített előre gyártott otthon, mondhatni „lapra szerelten” érkezik a megrendelőhöz, aki akár saját maga is fel tudja építeni. Egy kis segítséggel 3-4 nap alatt felhúzható, ehhez mondjuk három ember munkájára van szükség. Az elemeket lehet variálni tetszés szerint, a cég pedig egyedi igényekhez alkalmazkodva is készít ilyen előre gyártott otthonokat.

Az elemek összeillesztését követően a házat homokkel és növényekkel borítják be, aminek köszönhetően a háztetőn például termeszthető zöldség vagy gyümölcs. A házikók nagy előnye, hogy környezetbarát és természet közeli módon próbálják az embert visszavezetni egy kicsit a zöldbe.



További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon Facebook oldalát!
(Kép: popsugar.com)