Jump to content

Kertes házat építenél? Két hét alatt kivitelezhető!

2016. 01. 07. 09:00

Egy egészen újszerű építkezési trend terjed külföldön, ami a több hónapos, netán éves házépítési projektet lerövidíti mindössze két hétre. A titok az építési technológiában a rejlik.

A szokványos fa zsaluzatot és sokkal kevesebb betont és acélt használ fel. Mondhatni minimalizálja a szükséges eszközkészletet, és maximalizálja a költséghatékonyságot. Az Iris Koto az előre gyártott panelekből történő építkezést takarja, mely lehetővé teszi a ház minél előbbi elkészülését.

Ezek az előre gyártott elemek tökéletesen egymásba integrálhatók, és a gyártó szerint szakember felügyelete nélkül is összeszerelhetők. Hasonló megoldással készülnek a hobbitházaknak becézett otthonok, melyeket a Green Magic Homes álmodott meg. A hobbitházak az Iris Koto építési technikát mellőzve egy kis segítséggel 3-4 nap alatt felépíthetők, kisebb mivoltuknak köszönhetően.

Az Iris Koto alkalmazása a nagyobb, klasszikus méretű családi házak esetén hasznos, nem csak a sokat emlegetett költséghatékonyság miatt, hanem azért is, mert az így elkészült házak energiatakarékosabbak, és fenntarthatóságuk is kedvezőbb. Nem beszélve arról, hogy környezetbarát módon készülnek, mivel számos építkezési anyagot mellőznek. Ez az újszerű intelligens építési morál külföldön egyre népszerűbb, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy az Iris Koto megálmodói úsznak a megrendelésekben.

Kíváncsi vagy hogyan épül fel két hét alatt egy ház? Nézd meg magad!



További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon Facebook oldalát!
(Kép: nteam.hu)