Jump to content

Hogy néz ki egy 20 kilotonnájú nukleáris robbanásnak ellenálló luxus bunker? Megmutatjuk!

2017. 05. 20. 15:05

Nem úgy, ahogy elképzeled. Beton falak helyett, az IKEA lakberendezőit megszégyenítő burkolatok, hozzájuk színben passzoló modern bútorok, négy lakás, egy moziszoba, média terem fegyverszoba, és mindez csak a kezdet!

Ha őszintén tekintünk a jövőbe, teljes mértékben tanácstalanul állhatunk a jövőt illetően. Pillanatnyilag békésebb a világ, de a folyton dúló háborúk és az Amerika kontra Észak-Korea párbaj nem tűnik kecsegtetőnek a jövőre nézve.

De aggódalomra semmi ok, mert az a néhány szerencsés, aki ki tud csengetni 17, 5 millió dollárt, az megmenekül a pusztulástól, és egészen királyi körülmények között várhatja, míg a Föld regenerálódik.

45 méterrel a földfelszín alatt: tömör luxus-bunker

A Grúziában, Savannah földfelszíne alatt 45 méterrel található luxus-bunker képes ellenállni egy 20 kilotonnás atomrobbanásnak is. Az egykor katonai támaszpontként működő föld alatti bázist mára átalakították és egy 17,5 millió dollár, azaz 4 milliárd 852 millió 575 ezres luxi-bunkiként várja új tulaját.

A bunker 32 hektárnyi területen helyezkedik el, 4,27 kilométernyi alapterületű élettérrel, 91,44 centiméter vastag falakkal. A méretes komplexumba légszűrő rendszer, ápolószoba, fertőtlenítő zuhanyzók és egy 100 000 dollár értékű CCTV rendszer is helyet kapott. Mindezek mellett négy külön nyíló lakás it található benne, amelyek mindegyike konyhával, étkezővel, két hálószobával, nappalival és fürdőszobával rendelkezik.

2012-ben teljeskörű felújításon ment keresztül, és ha nem lenne a föld alatt valószínűleg már rég elkelt volna, annyira jól néz ki.

(Forrás: hazesotthon.hu | Kép: boredpanda.com)