Jump to content

Kasélyra vágytál? Anglia legkisebb kastélya egy londoni lakás áráért eladó!

2017. 05. 20. 17:05

Egy lépéssel máris közelebb kerülhetsz ahhoz, hogy úgy élj akárcsak a királynők és királyok a mesékben, ugyanis a legkisebb ám annál meseszerűbb angliai kastély eladó sorba került. Less be a kastély falai mögé, mert meg fogsz lepődni, hogy átszámítva 200 millió forintért, mit kap az ember Long Comptonban.

A brit fővárosban eléggé elszálltak az árak. Egy közepes méretű lakásért is eszméletlen árakat kérnek, mindannak ellenére, hogy se kert, se királyi pompa, sőt még kastélykert sem tartozik az árhoz. Nem így a Warwickshire-i Long Comptonbanban, ahol 550 000 fontért az ember mesevilágba csöppen.

Long Compton és a mesés kastély

A szóban forgó ingatlan Molly's Lodge névre hallgat és, II. fokozatú kastélyként van nyilván tartva. A bájos épület egy 0,61 hektáros földterületen fekszik a Long Compton falu közelében, Warwickshire-ben.

A kastélyt egy híres brit építész Edward Blore építette az 1830-as években és eredetileg csak egy amolyan vendégháznak tervezte. Egyébként ami az építészt illeti, ő volt az, aki a Lambeth-palota és a Buckingham-palota helyreállításáért volt felelős, Victoria királynő megbízásából.

A kastély kora ne ijesszen meg senkit. Teljes mértékben otthonként funkcionál, egy hálószobával, egy fürdőszobával, nappalival, díszes spirál alakú lépcsővel, étkezővel, faragott ablakokkal és öntöttvas viktoriánus kandallóval.

A berendezés nem hagy kívánni valót maga után, így igazán megéri az a kicsivel több, mint fél millió fontot. Elvégre, nem sok ehhez hasonlót lehet vásárolni ennyi pénzért.

Az ember szívesen pihenne egy ilyen konyhában…

…vagy akár hálóban!

(Forrás: hazesotthon.hu | Kép: boredpanda.com)