Jump to content

A világ legtüzesebb albérlete: olcsó lakás egy működő vulkán tetején

2017. 06. 20. 17:05

A nem mindennapi lakás Hawaii-n található, és naponta potom £98-ért, átszámítva 30 000 forintért bárki kiveheti. A kérdés már csak az, hogy lesz-e egyetlen bátor jelentkező, aki beköltözi egy aktív vulkánba?

Világszerte találkozni izgalmas lakásokkal. Ott vannak például a hobbit házak, vagy épp a cipőt formázó lak, de nem kell messze menni, hogy megcsodálhassuk a Bosco verticale különleges felhőkarcolóit, amelyekből fák nőnek ki. Nos a különleges lakások sora egy újabb gyöngyszemmel bővül, aminek esszenciáját az adja, hogy egész egyszerűen egy működő vulkánra épült.

Phoenix House

Milyen irodalmi, hogy Phoenix névre keresztelték el a vulkán tetejére épült házat. Egyébként a szóban forgó tűzhányó 1926 és 1950 között a környező falvakat elpusztította, s noha most szunnyadó állapotában van 1984 óta, azért nem egy életbiztosítás beköltözni a tetejére.

Ez megmutatkozik a bérletidíjban is. A Hawaii Mauna Loa-tól 6 kilométerre fekvő Big Island szigetén található vulkán 1843 óta 33 alkalommal tört ki. Ez pedig jócskán értékromboló, így a csúcsára épült lakás napi £98-ért kiadó, ami átszámítva kicsivel több, mint 30 ezer forint. A kevéske összegért cserébe viszont egy mini-penthousenak is beillő kecót kapunk.

Kinézete és enteriőrje is magáért beszél. Galériás hálószoba, nappali és fürdőszoba kapott helyet benne, na meg egy teljesen felszerelt konyha, edényekkel, kávéfőzővel, kis ebédlőasztallal, propán tűzhellyel és hűtőszekrénnyel.

A lakáshirdetés, amit a Dailymail szúrt ki, így szól: "Itt körülvesz a láva, ami egy kicsit szürreális. De az ablakodból láthatod a füstöt, ahol a láva találkozik az óceánnal, miközben új szigetet teremt a bolygón. A füstölgő vulkán, a csillogó óceán, a kilométerekre elnyúló drámai fekete lávaföldek, mind részesei az elemi élménynek.”

Will Beilharz az ArtisTree-tól, aki a 450 négyzetméteres lakóhelyet tervezte, azt mondta, hogy "legnagyobb tisztelete a Föld anyáé", így a ház megjelenését, designját is olyanra tervezte, hogy tökéletesen passzoljon a környezetbe. Ezért az épület fa burkolattal és nagy ablakokkal rendelkezik, amelyek természetes fényt biztosítanak.

Noha nem épp a legmegfelelőbb környezet az életvitelszerű lakhatáshoz, a tulaj ragaszkodik hozzá, továbbra is kiadó albérleti státuszban maradjon a lávaház. Sőt, már Airbnb formájában is kipróbálható, hogy bevonzza a potenciális bérlőt, aki akár tovább mer maradni, mint pár nap. Egyelőre, még nem érkezett el az a bátor kalandor, aki betelepülne egy jó időre.

(Forrás: hazesotthon.hu | Kép: pixabay.com)