Jump to content

Ki hogyan reagál egy lakásba lépve? Avagy társkeresés lakással

2017. 08. 16. 15:05

Mindkét nem más és más dolgot szúr ki belépve az újdonsült kedves otthonába. Átlépve a küszöböt mindenkit elfog az a furcsa idegen érzet, és a tudat, hogy bizony most nem hazai terepen játszunk. Az első izgalmakat leszámítva, azonban felfedező útra indulunk. De vajon mit néznek meg először a férfiak és mit a nők?

Az Elittárs felmérésének eredményeiből úgy tűnik, a nők kritikusabbak egy lakásba lépve: 19 százalékuk már határozott valaha úgy, hogy nem találkozik többet egy randevúpartnerrel, kifejezetten a lakása miatt, míg a férfiaknak csak 13 százaléka döntött már így egy női lakás láttán.

Ugyan a többség még nem szakított senkivel a lakása miatt, azonban a férfiak 51 és a nők 62 százaléka el tudja képzelni, hogy ezt megtegye a jövőben. Ezzel szemben egy kifejezetten jó lakás nem feltétlenül tesz valakit népszerűbbé: csak minden harmadik egyedülálló szerint vonzóbb valaki, ha jó a lakása.

Ezekre figyelnek a férfiak

A budapesti társkereső férfiak többsége (59 százalék) egy jól felszerelt konyhától látja vonzóbbnak azt az egyedülálló nőt, akinek a lakásában vendégeskedik, 37 százalékuk szerint egy könyvekkel teli könyvespolc és valamilyen hangszer is ugyanezt a hatást kelti és 34 százalékuk nagyon is értékeli, ha egy nő sokat utazik és a lakásában különleges helyet kapnak az utazásokról gyűjtött emlékek és ajándéktárgyak. A nő lakásába érve a budapesti férfiak először a könyvespolcot nézik meg, majd, hogy elég nagy-e az ágy, harmadik legfontosabb pedig a konyha felszereltsége.

A vidéki nagyvárosok férfi egyedülállói a konyha és a könyvespolc után a nő lakásába érve a saját kezűleg készített tárgyakat tartják vonzónak. Kedves nagyvárosi nők: ne dugjátok el a kézműves tárgyaitokat, vázákat és festményeket, mert ezek által még attraktívabbnak látnak a férfiak! Azonban érdemes odafigyelni a tisztaságra, a nagyvárosi társkereső férfiak ugyanis a fürdőszoba tisztaságát is alaposan megvizsgálják, egy nőnél.

A kisvárosi és falusi férfiakhoz igazán a hasukon át vezet az út, 42 százalék válaszolta azt, hogy egy jól felszerelt konyha vonzóbbá teszi a nőt. Számukra csábító még, ha a nőnek van háziállata és jól látható helyen vannak a családi fényképek.

Tehát érdemes felkészíteni a lakást, hogy az is vonzó képet fessen rólunk. Elvégre nem csak a ruha és a gesztusok árulják el titkainkat leplezik le személyiségünk apró részleteit, hanem a lakásunk is, mégiscsak oda megyünk haza minden nap. Az a hely a legőszintébb lenyomata az énünknek.

(Forrás: hazesotthon.hu | Kép: pexels.com)