Jump to content

Új generációs babafigyelő– itt karkötőbe rejtett kijelző, ami a légyröptét is érzékeli

2017. 01. 13. 19:05

Már nem csak telefonon vagy órán lehet nyomon követni minden mozzanatát az apróságnak, hanem egy kijelzővel ellátott csuklópánton is. Az új kütyü garantáltan a szülők kedvencévé válik!

A babafigyelő kamerák nélkül több millió ember nőtt fel, de persze ez nem elég indok arra, hogy a technológiai újításokat kihajtsuk a kukába, szülői túlaggódásunkkal együtt.

A babafigyelő rendszerek a kezdetekben a walkie talkie féle módszeren alapultak: a gyerkőc mellé letette a szülő a készüléket, és adott hatótávolságon belül hallotta csemetéjének minden lélegzetvételét. A következő lépés már képet is rendelt a hang mellé, ugyanis megjelentek az első kamerás megfigyelőeszközök. Az okoskütyük térnyerésével viszont mérföldkőhöz érkeztek a babafigyelő rendszerek.

Telefon vezérelt bébimonitor, karkötőre közvetítve

Hogy szükség van-e a gyerekmegfigyelőkre, azt mindenki döntse el maga. Nyilván, ha a csemete betegséggel küszködik, esetleg asztmás vagy légzési problémái vannak, akkor életmentő lehet, de amúgy felnő nélküle a gyerek.

No de, miben különbözik annyira a legújabb babafigyelő? Míg alapesetben egy bébimonitor rendszert, egy adó és egy vevő egységből áll, addig az újabbakon kamera is van, ami a telefonra, közvetíti a képet. Ilyen például az iPhone felhasználókat célzó iBaby vagy a piacújító The Project Nursery Baby Monitor.

A legújabb gyerekfigyelők elég spéci tulajdonságokkal vannak már felruházva. Az iPhone felhasználóknak tervezett kütyü például mozgásdetektorral, hőmérővel, sőt infravörös kamera funkció és kétirányú hangkapcsolat is elérhető. Ha a gyerek megmozdul, vagy egy bogár átrepül felette máris push üzenetet kapunk róla. Durva.

A The Project Nursery Baby Monitor viszont még ennél is továbbment. Az addig stimmel, hogy mozgás-és hőérzékelő van beleépítve, de ez ellentétben az előzővel nem a telefonra streameli a képet, hanem egy karkötőre emlékeztető csuklópántra. A kijelzővel ellátott karkötőn gyakorlatilag bárhol (a telefon akkumulátorának leszívása nélkül) is legyünk, nyomon követhetjük, hogy mit csinál épp a gyerkőc.

A karkötővel nem csak figyelhetjük, hanem irányíthatjuk is a szobájában található kamerát, és hogy teljes legyen az öröm, a felszerelésez tartozik egy alapegység is, amin szintén megfigyelhető a gyerek. A non plus ultra, hogy a kütyü azon része, ami a gyerekszobába van még altatódalt is lejátszik.

Jelenleg 260 dollár, azaz kb. 75.000Ft körül mozog most az ára az Amazonon, míg az iBaby féle rendszer 192 dollárért, azaz kb. 55.000 forintért már rendelhető.

 

További érdekességekért bátran keresd fel a Ház és Otthon Facebook oldalát!

(Forrás: hazesotthon.hu | Kép: pixabay.com)