Jump to content

Nyári fények - 3.

2014. 08. 11. 14:42

Nyári esték romantika- és hangulatfokozó fénymegoldásaihoz segítséget nyújtó ötletbörzénk tovább folytatódik, hogy minél egyedibb és különlegesebb hangulatú világítást varászolhassunk kertünkbe vagy teraszunkra.

1. Lampionok
Régi rizspapír lámpaernyőket vagy dekorációs boltokban és lakberendezési üzletekben kapható, természetes anyagú gömböket dobhatunk fel karácsonyi égősorral, melyeket a fára felakasztva egészen mesebeli hangulatba csöppenhetünk.

2. Sajtreszelő

A kilyukasztott festékesdoboz ötletén tovább haladva, saját helyzetünket is megkönnyíthetjük, ha eleve olyan tárgyhoz nyúlunk, amelyen vannak lyukak. Bármilyen meglepő húzásnak is tűnik, ilyen a fém sajtreszelő. Egy teamécsesre vagy gyertyára helyezve máris hangulatos fényt kapunk, hiszen a tűz lángja vibrálóan megtörik a reszelő lyukacsain.



4. Újrahasznosítás

A környezet tudatosság jegyében kiválóan alkalmazhatóak a régi műanyag üvegek, flakonok kerti világításra. Egy karácsonyi égősort használva, a színes üvegeket búraként alkalmazva hangulatos, színes fénnyel boríthatjuk be a kertet vagy a teraszt, csak vigyázzunk, hogy a műanyag felület ne kerüljön túl közel a felforrósodó égőkhöz.