Jump to content

Őszi kert

2014. 09. 17. 09:31

Ősszel sem kell lemondanunk a színes, virágos kertről, elég, ha csak beszerzünk néhány ilyenkor is virágzó, és a hideget remekül tűrő növényt.

Ha azt szeretnénk, hogy a nyári hónapokhoz hasonlóan a szivárvány minden színében pompázzon ősszel is teraszunk vagy kertünk, figyeljünk arra, hogy jó szorosan ültessük egymás mellé a növényeket, hiszen a hideg időben minden zöld sokkal lassabban nő. Ültetés után alaposan öntözzük meg a növényeket, de utána már csak ritkán kell foglalkoznunk az öntözéssel, hiszen a hideg idő miatt nem száradnak ki olyan hamar a növények.



Az ősz legnépszerűbb virágai a krizantém és az őszirózsa. Ha különböző méretben és színben vásárolunk belőlük, még a temetői hangulatot is el tudjuk kerülni, és igazán bohém kertet vagy teraszt tudunk kialakítani. Ezek a növények bőven virágoznak november közepéig.

Bár ehető zöldségnek számít, a díszkáposzta is remek díszítő növény, hiszen fodros levelei és a hideg hatására egyre liluló színe kedves és eredeti hangulatot teremtenek.

Szerezzünk be hidegtűrő callunát, ericát és margitvirágot, ezek is remekül elvannak egész ősszel a szabad levegőn, télre pedig megszárad a viráguk, de olyan marad, mintha csak nyár lenne.



(Fotók: eurotriptips.com, pinterest.com)