Jump to content

3 trükk a vázában is hosszan tartó tulipánokért

2015. 03. 19. 14:21

Itt a tavasz, így nyilván te is gyakran szemezel a virágárusok csodaszép színes tulipáncsokraival! A tulipán gyönyörű tavaszi virág, otthonodban páratlan frissességet hoz, így ne félj vásárolni egy csokorral! Íme 3 trükk, melyekkel meghosszabbíthatod a tulipánok életét a vázában.

1. Bármennyire is nehéz megállni, vásárolj olyan tulipáncsokrot, mely még nem nyílt ki. Az ilyen csokrok kisebbnek és elesettebbnek tűnnek, mint nyíló társaik, viszont jópár nappal tovább élnek. Válassz olyan tulipánokat, melyeknek feje mg alig látszik.

2. A vázát töltsd meg szobahőmérsékletű, és ne hideg vízzel, majd a tulipánok szárait átlósan, rézsút vágd le, hogy minél több vizet tudjanak magukba szívni. Naponta cseréld a vizet és naponta vágj vissza kicsit a szárukból, megint csak rézsút. Ha van otthon egy kis virág tápszer, az is mehet a vízbe!

3. A tulipánok különleges gondoskodást igényelnek, így ne tömd tele a vázát virágokkal, inkább gondosan kiválogatva, egyensúlyozva, egyesével helyezd őket a vázába, egyszerre ne túl sokat, hogy maradjon elég tápanyaguk. Növelheted a tulipánok élettartamát, ha egyesével vagy kettesével teszed őket vékony, hosszúkás vázákba. Ráadásul így otthonod több pontján is pompázhatnak.

(Fotók: stylecarrot)