Jump to content

Víztoronyból lakájos otthon

2016. 08. 25. 16:05

Képzelj el a száz évvel ezelőtt épült víztornyot, ami már jócskán megszolgálta idejét. Most pedig képzeld el benne álmaid otthonát. Egy belga férfi mindezt a gyakorlatban is megvalósította, és az eredmény magáért beszél.

A belgiumi víztorony érdekes történelmet tudhat magánénak. Nem csak százakat szolgált ki ivóvízzel a szükség esetén, de náci búvóhelyként is ismeretes volt a világháború alatt, majd végül 1990-ig szolgálatban állt.

A 30 méter magas toronyra 2007-ben a Bham Design Studio vetett szemet, akik fantáziát láttak az ódon épületben, és az évtizedeken át elhagyatottan álló tornyot renoválni kezdték, majd végül modern lakássá alakították.

Steenokkerzeeli csodalak

Öt emelet, hatalmas, panorámás körterasz, és kültéri zuhanyzó. Néhány extra, amit csak az tapasztalhat meg, aki egy víztoronyba költözik.

Az első pillantásra marcona és otthontalan épület küszöbét átlépve megdöbbentő modernséggel és szokatlanul nagy térrel szembesül az ember. Ha nem tudnánk, hogy víztoronyról van szó, talán el sem hinnénk annak, aki mondja.

Mindegyik emelet külön helyiséget alkot. De a trendi, és divatos berendezési elemek egyik emeletről sem hiányoznak.

A felújítás során az eredeti betonelemeket megtartották, de belülről ez mit sem változtatott a megjelenését.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon  Facebook oldalát!
Forrás: hazesotthon.hu | Kép: boredpanda.com