Jump to content

Végre vége az IKEA-legónak

2017. 03. 15. 08:30

A svéd bútorgyár rájött, hogy nem lehet tovább hergelni a népet a 46 oldalas összeszerelési útmutatókkal. Nem beszélve a bútorokról, amik összeszerelése a megfelelő szakértelem mellett is alaphangon három órát vesznek igénybe. Elérkezett a csavar, imbuszkulcs és tiplik nélküli bútorok ideje.

Az IKEA múlt héten jelentette be újítását, aminek hallatán az összes hű vásárló boldogan csapja össze tenyerét: vége a legózásnak, jönnek az egy perc alatt összerakható bútorok. A cég logisztikai vezetője a Dezeen-nek nyilatkozott az újításról, és azt mondta: „az IKEA bútorok nagyon sok darabot tartalmaznak, ezért bevezettünk néhány újítást, hogy egyszerűbb legyen az összeszerelés.”

A csavarok, tiplik, és egyéb dolgok helyett most olyan bútorok kerülnek a piacra, amelyeket csupán össze kell csúsztatni, mint a puzzle egyes darabjait. Bár ha abból indulunk ki, hogy egy ezer darabos puzzlet milyen idegőrlő kirakni, akkor az IKEA bútorok esetében milyen lehet majd megtalálni a passzoló darabot?

Mindenesetre a cég már három éve kísérletezik a dologgal. Első „egyperces” bútoruk a LISABO névre hallgató asztaluk is ezt az elvet követi, és az eddigi visszajelzések csupa pozitív hangvételűek. Az IKEA célja az lenne, hogy a későbbiekben az összes bútor, hasonlóan a fent említett asztalhoz, pillanatok alatt összeállítható legyen csavarok, tiplik, ragasztó, és kalapács nélkül.

A felesleges, hosszú összeszerelési procedúra redukálásával a vásárlók időt az IKEA pedig több pénzt nyer, így valószínűleg néhány év múlva tényleg búcsút inthetünk a durván sok időbe kerülő összeszerelésnek.

Ha pedig arra vagy kíváncsi, hogyan készülnek a bútorok, amelyek akár sok akár kevés idő alatt is de összeszerelhetőek, kukkantsd meg a videót!

 

További érdekességekért, bátran keresd fel a Ház és Otthon Facebook oldalát!

(Forrás: hazesotthon.hu | Kép: pixabay.com)