Jump to content

Minimalista otthonra vágysz? Így rendezd be!

2017. 03. 20. 17:30

Tetszik a minimalista lakberendezési stílus? Bejön a puritán, letisztult dizájn? Íme néhány tipp, hogyan lehetsz minimalista saját otthonodban!

1. Kövesd az ipari trendet

A skandináv, letisztult stílust könnyedén követheted egyenes vonalakkal, kevés bútorral, sok-sok fehér színnel, és iparias kiegészítőkkel, például lámpabúra nélküli nyers villanykörtékkel vagy egyszerű vasállványnak tűnő rakodó polcokkal.

2. Dekorálj szimmetrikusan

A szigorúan szabályos dekoráció a minimalista stílus egyik alapja. Egyszerű, nyers fali kép hatalmas, fehér keretben? Jó lesz! Még jobb, ha kettő is van egymás mellett, szigorúan szimmetrikusan elválasztva a falat.

3. Egyetlen különleges darab

A minimalista lakberendezés az egyszerűségre törekszik, ám még inkább hangsúlyozhatod ezt az egyszerűséget, ha egyetlenegy különleges, feltűnő, vagy éppen látszólag nem odaillő berendezési tárgyat vagy kiegészítőd választasz helyiségenként. Egy speciális zöld növény a fürdőben, vagy egy hatalmas fémlámpa az étkezőasztal felett, például.

4. Meztelen valóság

Jól néz ki a stílusos fali dekoráció, de ha igazán minimalista vagy, hagyd fehéren a falakat! Semmi sem erősíti jobban a letisztult stílust, mint a fehér, díszítetlen falak.

5. Semleges és nyers

Nyers, és semleges színárnyalatokkal erősítheted tovább minimalista otthonod hangulatát. Fekete-fehér képek, nyers, természetes színek, rengeteg fehér, maximum kevés szürke és fém. Semmi rikító, élénk szín!

 

További érdekességekért, bátran keresd fel a Ház és Otthon Facebook oldalát!

(Forrás: hazesotthon.hu | Kép: pixabay.com)