Jump to content

Gyógyítsd lelked a lakásoddal és a falszínekkel!

2017. 08. 08. 13:00

Köztudott, hogy bizonyos színek hatással vannak a hangulatunkra, az agyunkra és úgy am block a lelkünkre. A lakásban található falszínek sem kivételek ez alól, így érdemes jó előre megfontolni, hogy milyen árnyalatot kívánunk éveken át bámulni, még akkor is, ha épp mély depresszió súlyt.

A mai napig létezik a színterápia, ami nem újkeletű dolog. Már a maják és az ókori egyiptomiak is gyógyhatást tulajdonítottak néhány árnyalatnak, nem véletlenül. A színek befolyással vannak az agyra, és bizonyos hangulatokat fokoznak, érzéseket váltanak ki. Ha a színek gyógyító hatására vágysz, nem kell azonnal a festékboltba loholni, csupán beszerezni néhány színben passzoló kiegészítőt.

Lila

A lila árnyalatait kifejezzen spirituális tulajdonságúnak szokták tartani. Mentálisan és fizikailag is felfrissíti az embert, valamint megnyugtatja a fájó fejet. Állítólag serkenti a nyirokkeringést is, sőt magabiztosságot kölcsönöz, így tárgyalóba, dolgozóba kifejezetten jól passzoló szín.

Kék

A sötétebb árnyalatok másik változata, a kék, nyugtató hatású, főként hálószobába ajánlatos, de ez is mehet a dolgozószobába vagy épp a fürdőbe. Ami azt illeti, csökkenti a magas vérnyomást, a stresszt és a frusztrációt, gyulladáscsökkentőként is számon tartják.

Piros

A vonzalom az erotika és az energia színe. Épp ezért szinte felpörgeti a szervezetet: növeli a vérnyomást, az adrenalintermelést, és a depresszió ellen is hatásos, valamint az állandó fáradtságérzetre. Világosabb árnyalatait nyugodtan használhatjuk a hálószobában, legalább sosem lesz hiány a szerelmeskedésből.

Rózsaszín

Nyugtató hatású, gyakorlatilag ellazítja az idegrendszert. Gyerek és babaszobába szokták leginkább áldásos hatásait felhasználni, de lágyabb árnyalatait, akár a nappaliba vagy fürdőbe is kivitelezhetjük.

Narancssárga

A narancssárga az öröm színe, szabadságra és mozgásra serkent. Vitalitása révén képes arra, hogy olyan elűzze a depressziót. Ez a szín enyhülést hozhat a reumás betegségben szenvedőknek, sikeresen enyhíti az izom feszültségeit és görcseit, fokozza az életerőt. A narancssárga színt alkalmazhatjuk - műtét előtti és utáni állapotokban, pajzsmirigy, hormonzavarok, izommerevedési zavarok, bőrbetegségek esetén.

Zöld

A regenerálódás színe. Csökkenti a kimerültséget és a fáradtságot. Helyreállítja a test harmóniáját.

A zöld a vidámság színe. Alkalmazható száraz, ráncos, vízhiányos bőrproblémák esetén. Segít megakadályozni a bőr korai elöregedését, elszíneződését és a ráncok kialakulását, bőrfeszesítő, bőrnyugtató hatású. Alkalmas ízületi és visszérgyulladások fájdalmának enyhítésére, továbbá szembetegségek és cukorbaj kezelésére.

(Forrás: hazesotthon.hu | Kép: pixabay.com)