Jump to content

Lefolyótisztítás egyszerűen

2016. 07. 03. 16:00

Minden háztartásban előfordul, hogy eldugul a lefolyó, a kellemetlen az egészben az, ha nincs otthon csodaszer, ami megoldaná a problémát. 

Minden háztartásban előfordul, hogy eldugul a lefolyó, a kellemetlen az egészben az, ha nincs otthon lefolyótisztító. Ha nincs kéznél, nézzünk szét a konyhában, mert van miből rögtönzött tisztítót készíteni!

A tévhittel ellentétben, nem a haj okozza a dugulások legtöbbjét, hanem sampon és szappan lerakódások. Egyszerű megoldás lehet a dugulásos problémára, az ecetből és szódabikarbónából készült oldószer, a bórax vagy a sós-ecetes oldószer.

Tölcsér segítségével juttasd a lefolyóba a fél pohárnyi szódabikarbónát, majd öntsd rá a pohár ecetet. Ez a módszer kíméli a csőrendszert, de főleg a pénztárcánkat, mégis tisztítja, átjárhatóvá teszi a csőrendszert, felszedi a letapadt koszokat.

Egy másik lehetséges duguláselhárító lehet a bórax, amely patikákból beszerezhető. Tölcsér segítségével fél pohár bóraxot kell a lefolyóba juttatni, 10-15 percig hagyni, majd forró vízzel leöblíteni. Megfelelő hatás érdekében többször egymás után elvégezhető.

A só és ecet a lassan lefolyó víz ellenszere. Használatával pillanatok alatt eltűnik a kádban, csapban álló, lefolyásra váró víz. Hogyan? Önts fél pohár sót az érintett lefolyóba, rá pedig a forrásban lévő ecetet. Hagyd 10 percig állni, majd hideg vízzel öblítsd le.

Gyors, kíméletes, környezet- és pénztárcabarát tisztítók. Próbáld ki, nem fogsz csalódni!



További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon  Facebook oldalát!
(Kép: menshealth.hu)