Jump to content

Cipővel végigtrappolni a lakáson? Nem!

2016. 12. 07. 12:30

Nemrég az Arizonai Egyetem kutatása végre a kétkedőknek is bebizonyítja, hogy cipővel végigsétálni a lakáson igenis egészségtelen! A szakértők által végzett vizsgálatok izgalmas eredményekkel zárultak.

A vizsgálódás során a tesztalanyok cipőjéről vett mintát elemezték a szakemberek. A minták kiértékeléséből kiderült, hogy a surranók 96 százalékán közel 421 ezer féle baktérium található.

A skála nagyon színes ugyanis a húgyúti fertőzéseket okozó Klebsiella pneumoniae, a légzési problémákat okozó Serratia ficaria, vagy éppen az E.coli, is megtalálható volt a cipőtalpakon. A leggyakrabban előforduló baktérium azonban az E.coli volt, ami az emésztési problémákon túl akár életveszélyes fertőzést is okozhat.

A kórokozók állandó lakosai a cipőtalpnak, akárcsak a különféle vegyszerek és az esőzés során aszfaltra kerülő egyéb szennyeződések.

Érdemes végig gondolni mielőtt rálépünk a szőnyegre, hogy megéri-e behurcolni fertőzések garmadáját a szobába vagy a nagy sietség közepette azért kibújunk a cipőből és beslattyogunk, az asztalon felejtett kulcsért.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon  Facebook oldalát!

(Forrás: hazesotthon.hu | Kép: staticflickr.com)