Jump to content

Kémkedik a Magyarországon is kapható fejhallgató a felhasználói után

2017. 04. 24. 17:05

Úgy fest, nem elégszik meg a márkás gyártó a készülékeik borsos árával, még a vevők adataira is éhes a Bose fejhallgató.

 

Elegendő akár a Google Play Áruházban elolvasni a gyártó fejhallgatóihoz szükséges alkalmazást letöltő vásárlók bejegyzéseit, hogy feltűnjön, valami nem egészen kerek a százezer forintnál is drágábban megvehető fejhallgatók applikációja körül. Íme:

Bose felhasznaloi bejegyzesek

Kyle Zak pert indított a Bose ellen, azzal az állítással, hogy a Bose Connect zajszűrő alkalmazás gyűjti a felhasználói adatokat és azokat harmadik féltől származó hirdetőknek engedély nélkül eladja. Zak egy Reutersnek adott interjúban szólalt meg.

A Bose Connect ingyenes alkalmazás az iOS és az Android operációs rendszert használóknak. Elvileg arra jó, hogy felhasználó a készülék minden funkcióját élvezhesse, valójában azonban kémprogram, ami a felhasználó zenei ízléséről, adataiból szedeget és továbbítja az információkat, hogy majd értékesítsék azokat.

Rég nem lepődünk meg, csak bosszankodunk, ha sokadszorra is kiderül, az ingyenes program esetében gyakran tényleg mi magunk vagyunk a termék: a Bose azonban ráadásul az árfekvéséből következően mindennek nevezhető, csak ingyenesnek nem.

A cég hazánkban is árusított termékei közül a QuietComfort 35-öt, a QuietControl 30-at, a SoundLink fülbe helyezhető vezeték nélküli fejhallgatót, a SoundSport és a SoundSport Pulse vezeték nélküli készüléket érintheti a kémkedés kínos vádja.

 

További érdekességekért, bátran keresd fel a Ház és Otthon  Facebook oldalát!

(Forrás: hazesotthon.hu;hirado.hu | Kép: pixabay.com)