Jump to content

Izgalmas ízvilág: kólából bögrés süti, máshogy

2017. 10. 11. 17:05

Megmaradt egy-két korty a hétvégi vendégsereg után, netán ráuntál a fekete lötty ízére, és valami egészen újszerűt készítenél belőle? Van egy olyan tuti receptünk, amit garantáltan imádni fogsz.

A börgés sütemények nagy előnye, hogy pillanatok alatt elkészülnek, kevés alapanyag szükségeltetik hozzájuk, cserébe finomak, és vendégvárónak is megteszik. A kalsszikus kakaós, csokis, vaníliás, gyümölcsös ízvilágon túl, most egy egészen újszerű receptről rántjuk le a leplet, amitől garantáltan mindenkinek leesik az álla, sőt még a hűvös őszi estékre is kiváló társ.

Bögrés süti kólával

Hozzávalók a süteményhez:

- 4 tojás
- 20 dkg margarin
- 1 csomag sütőpor
- 1 csésze liszt
- fél csésze kakópor
- fél csésze porcukor
- fél bögre kóla

Hozzávalók a krémhez:

- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 8 dl tej
- 20 dkg margarin
- zselatin
- fél csésze kókuszreszelék

A sütemény tetejére:

- 1 csomag csokoládés pudingpor
- 1 csésze kóla
- 1 evőkanál cukor
- zselatin

Elkészítés:

A tojások fehérjéjét és sárgáját válaszd szét két tálba, majd készíts habot a sárgájából porcukorra. Ha ezzel megvagy, jöhet a margarin. A szobahőmérsékletű margarinhoz keverd hozzá a kólát, a lisztet, a kakaóport, és a sütőport, majd forgasd bele a felvert tojáshabba is úgy, hogy azt ne törd meg.

A tésztát helyezd egy tepsibe, és 180 fokon süsd fél órán át. Közben készítsd el a krémet.

A krémhez készítsd el a vaníliás pudingot, szórj rá porcukrot, ezután a margarint keverd ki kókuszreszelékkel, a két krémet pedig keverd össze. Ez adja majd a krémet a sütibe.

Miután kész a piskótatészta vágd ketté, és töltsd meg a vaníliás krémmel. A piskóta tetejére kerülő krémhez készítsd el a csokis pudingot, kólával, cukorral és zselatinnal, majd hagy kihűlni. Végezetl kend rá, majd tett a hűtőbe egy kicsit. Kész is!

(Forrás: hazesotthon.hu | Kép: pixabay.com)