Jump to content

Matracfajták II.rész

2017. 11. 30. 20:30

A matracválasztás kényes kérdés, épp ezért nem szabad elhamarkodni. Ha az már megvan, hogy mekkorát és körülbelül milyen ár sávban választanánk, akkor jöhet a legnehezebb kérdés: milyen fajtájút vásároljunk?

A matrac kardinális kérdés minden háztartásban, elvégre a kényelmes matrac nélkül búcsút inthetünk a pihenésnek. De mielőtt matracvásárlásra adnánk a fejünket érdemes áttanulmányozni a Matrackirály szakértői tanácsait.

Latex matracok

Kitűnő matrac alapanyag. Nagyon jó pontrugalmasság jellemzi ezeket a matracokat, az általában több zónás szerkezetük miatt szinte tökéletes az alátámasztás is. Mindenképpen kell alá rugalmas rács. Elsősorban kisebb súlycsoportba tartozóknak ajánljuk, akin jól eloszlik a súly. A tisztán latexből készült matrac a leghatékonyabb az arányos alátámasztás szempontjából. Ebben az esetben a teljes keresztmetszet hasznos és a kókusz réteg nem csökkenti a hatékonyságot.

Hideghab matracok

Kevert, vagy teljesen szintetikus származékú habanyagokból készült matracok. Ezeket az anyagokat úgy fejlesztik ki, hogy megfeleljenek a legkülönbözőbb szempontoknak is: pontrugalmasság, formatartó képesség, megfelelő keménység, szellőzés, teherbírás, élettartam vagy tartósság.

Rugós matracok

A hagyományosnak tekinthető matractípus, mely számtalan előnnyel rendelkezik. A legelterjedtebb a bonellrugós változat. A modern technológiai fejlesztésnek köszönhetően a magas komfort élményt hosszan, akár 10 év feletti élettartammal is elvárhatjuk. Bevált megoldás a táskarugós (zsákrugós) kialakítás melynek előnye, hogy a rugók ezekben szabadon mozoghatnak. Ennek köszönhetően a matrac felülete jobban idomul az ember alakjához, nagyobb felületen osztja el a terhelést. Ezek a matracok kiválóan alkalmasak zárt felületre, akár földre is lehet tenni. Üregességük miatt nem füllednek be!

Természetesen a fentiekben csak érintőlegesen, nagy általánosságban foglalkoztunk a matrac választás szempontjaival. Üzleteinkben kimerítő tájékoztatást és segítséget nyújtunk, szaktanácsadóink állnak minden kedves érdeklődő rendelkezésére.

(Forrás: hazesotthon.hu;matrackiraly.hu | Kép: pixabay.com)