Jump to content

Ház 30 ezer kukoricacsőből? Kínában semmi sem lehetetlen

2017. 11. 30. 17:00

A Shulantól nem messze élő farmer, Liu Hongcai gondolt egyet, és épített magának egy házat. A sztori eddig különösképp nem kirívó, ám az otthona alapjául szolgáló anyag már annál inkább, ugyanis semmi mást nem használt csak kukoricát.

A Jilin tartományban található Shulan-i farmer elképesztő építményt hozott létre, rengeteg kukoricából és néhány fakeretből. Mindez átszámítva 350 ezer forintjába került.

Kínában a vidéki területeken a lakhatás komoly problémát jelent. A házak nagy része szinte alkalmatlan a mindennapi életre vagy épp nincs pénz egy új épület felhúzására. Hongcai valószínűleg ráunva a rossz körülményekre, netán a pénzhiányra, teljesen egyedi megoldáshoz folyamodott.

Az SCMP-nek nyilatkozó férfi elárulta, hogy a különleges kukoricaházat nem egyedül, hanem 14 helybéli segítségével építette. A 30 ezer kukoricacsőből álló épületet a fém- és fakeretek tartják egybe, és tartozik hozzá egy kút és a vízkerék. A ház alapterülete 13x4 méteres és egyelőre bútorozatlanul áll.

Az építési idő meglepően kevés volt. Csupán 2 hétig tartott. Egyetlen hátránya, hogy az egerek és egyéb rágcsálók rájárnak a házra, ez ellen az újdonsült tulaj macskákat vetett be. Az építkezés november 8-án ért véget, és máris világszerte ismertté tette a férfit, akinek nem titkolt célja, hogy ezzel turistákat vonzzon a környékre.

(Forrás: hazesotthon.hu | Kép: pixabay.com)