Jump to content

Élnél világítótoronyban?

2015. 09. 23. 22:00

Egy férfi hatvan napot töltött el a francia partoktól nem messze egy apró, ám hírhedt világítótoronyban. Életét alig 10 négyzetméteren élte, a beton és szikla falak között, a tenger fogságában.

Marc Pointud még 2002-ben határozta el magát, hogy felfedezi az európai régió elfeledett világítótornyait, és jeladóit. Körutazásának megkoronázásaként látogatott el a Tévennecben található, hírhedt világítótoronyba, ahol 60 napot töltött el.

Ott tartózkodásával egyrészt arra akarta felhívni a figyelmet, hogy az elhagyatottnak hitt helyek visszakerüljenek az adott ország turisztikai vérkeringésébe, illetve arra, hogy a róluk szóló rémtörténeteknek egyike sem igaz.

A Tévennecben található világítótoronyról az a hír járja, hogy az összes toronyőr megőrül az ott eltöltött idő alatt, akik szelleme visszajár kísérteni. A dologra ráerősít a környezet, hiszen a tenger közepén lévő apró szigeten semmi sincs. Se áram, se víz, se berendezés, csak a puszta természet, ami körülöleli a sziklát, és az esi órákban ráereszkedő sűrű köd.

A férfi a 60 napot teljes izolációban töltötte, és a végére sem őrül meg. Sőt! Annyira megtetszett neki a sziget, hogy reméli állandó tartózkodási hellyé tudja majd alakítani a beérkező adományokból.

Te képes lennél ennyire puritán körülmények közt élni?



További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon Facebook oldalát!
(Kép: dailymail.co.uk)