Jump to content

Zöld életstílus Dubaiban, megnyílik az eslő 100%-ig ökobarát luxus hotel

2015. 09. 23. 20:00

Dubai legújabb nagyszabású projektjével a „zöld” világ küszöbét átlépve, hívja fel a világ figyelmét arra, hogy élni környezetbarát módon is lehet, még akkor is ha az luxuskivitelben zajlik.

Az Intercontinental hotellánc vezetőinek fejéből pattant ki az ötlet, hogy az újonnan épülő Hotel Indigo legyen a brand első öko-üdülőhelye, ami abszolút mértékben környezetbarát módon önellátó.

A projekt egy nagyszabású dubai terv, a The Sustainable City (TSC) része. A TSC egy önellátó város elnevezése, mely mellőzi a fosszilis energiahasználatot, és a megújuló energiát, illetve az újrahasznosítást részesíti előnyben.

A TSC részeként épül az Intercontinental hotellánchoz tartozó Hotel Indigo, ami várhatóan 2017-re készül el, és önellátásának alapját a napenergia és víz- és hulladék újrahasznosítás adja. A leendő vendég 170 szoba közül választhat majd, melyek mindegyike maga a tökéletes luxus.

A hotel kertjét és növényzetét őshonos fajták díszítik a jövőben, melyek szárazságtűrőek, így nem kell állandóan locsolni őket– vizet pazarolni -, ellentétben például a fűvel. A vendégek szállítása is környezetbarát módon történik majd, hála a hotel jó kapcsolatának a Downtown Dubai sofőrcéggel, melyek napenergiát felhasználó buszokkal szállítják a hotelhez a leendő vendégeket.

A TSC komplexum működését egyébként teljesen úgy kell elképzelni, akár Budapestét, annyi különbséggel, hogy ott minden energiaforrást a természet és az újrahasznosítást adja. A The Sustainable City megálmodóinak célja, hogy vezető pozíciót töltsön be, mint az öko-turizmus, mint a bolygó megóvásának szereplői között.

További képek és videók itt.

További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon Facebook oldalát!
(Kép: dailymail.co.uk)