Jump to content

Már kapható „csináld magad” elektromos autótöltő

2017. 05. 19. 16:15

Némi műszaki vénával megáldottak akár 30 perc alatt önállóan is összeszerelhetik azt az elektromos autók töltésére alkalmas állomást, melyet a Phoenix Contact egy május végi konferencián mutat be Magyarországon.

 

A „csináld magad” rendszer megoldás lehet akár otthonra, de szállodák, irodaházak, sportlétesítmények vagy hagyományos benzinkutak számára is, ahol időszerű a parkoló e-töltővel történő felvértezése.

A magyar utakon egyre több a tisztán elektromos üzemű autó, ugyanakkor a töltőállomások számát tekintve még van hova fejlődni. Sokszor éppen azokon a helyeken nem található „csatlakozó”, ahol amúgy is sokat pihen a gépjármű: irodaházak, szállodák, sportlétesítmények parkolóiban.

Erre kínál megoldást a Phoenix Contact „csináld magad” csomagja, mellyel akár 30 perc alatt e-töltőállomást létesíthető.

A konstrukció lényege, hogy nem kell foglalkozni az egyes elemek kiválasztásával és társításával, ezeket egyben, részletes szerelési útmutatóval együtt szállítják. A csomag tartalmával és a leírásban szereplő kiegészítő eszközökkel (kábel, kábelcsatorna, sorkapocs) a telepítés egy csavarhúzókészlet birtokában elvégezhető.

CCS

A 4, 11 és 22 kW-os kiszerelésben is kapható, s ennek megfelelően 1, illetve 2 jármű töltését biztosító állomás összeépítését szakember akár negyedóra alatt is letudhatja. A rendszer töltési paramétereinek beállítása pedig notebook segítségével néhány kattintással elvégezhető. A megoldás egyébként támogatja a hálózatba kötést, így a töltőállomás akár az interneten keresztül is felügyelhető.

 

(Forrás: hazesotthon.hu;hirado.hu | Kép: pixabay.com)