Jump to content

Csináld magad - Madáretetők 2.

2014. 11. 11. 10:27

Kedvet kaptál a téli madáretetéshez? Szívesen látnád el finom falatokkal az élelmet kereső kismadarakat, de mégsem akarod, hogy egy műanyag palack látványa rontsa el a természet szépségét? Íme néhány újabb jópofa, könnyen elkészíthető és kreatív madáretető ötlet!

- madáreleséget forgass natúr mogyoróvajba, hogy formázható, de összeálló masszát kapj, és önts ki süteményformában, csinálj belőle gombócokat és akaszd fel őket, mintha karácsonyi díszek lennének.

- keress néhány kisebb tobozt, kend be mogyoróvajjal, és hempergesd meg őket a szintén mogyoróvajjal masszásított madáreleségbe, majd szalaggal akaszd fel a fára tobozokat.

- régi teáskannát oldalára döntve, kiöntő csőrére fektetve ragaszd hozzá egy tányérhoz, fülénél fogva pedig akaszd fel a fára. A kannát és a tányért is teleszórhatod magvakkal, a madarak pedig imádni fogják!

- egy nyársra szúrj fel néhány almát, és állítsd ki a kertbe, vagy akaszd fel a fára.

- egy fémkampót fúrj át egy kisebb tálon, valamint egy nagyobb fedőn, majd kampójánál fogva akaszd fel. Így nem csak megtetetheted a madarakat, hanem az esőtől is védheted őket.







(Fotók: pinterest.com, tealandlime.com, moorea-seal.com)