Jump to content

Tavaszváró: Kis terasz inspirációk

2015. 02. 09. 10:01

Várod már a tavaszt? Mi alig tudjuk kivárni az első melegebb napokat és persze azt az időjárást, amit egyet jelent a lakberendezésben: növények! Akár nagy kerted, akár apró kis teraszod van, már kora tavasszal is tervezgetheted, hogyan tedd zölddé. A növények esetében nincs szabály: minél több, annál jobb!

Ez pedig akkor is igaz, ha történetesen csak egy apró kis teraszod van. Esetleg még az sincs, csak ablakpárkányod vagy egy napfényes, ablak melletti sarok otthonodban, ahol nagyon jól éreznék magukat a növényeid.

Hogy kedvet csináljunk a tavaszváráshoz, íme néhány inspiráció: apró teraszon is remekül mutat bármilyen növény, virág, bokor, futónövény. Még csak egységességre sem kell törekedned, ültess tele minden régi cserépkaspót, fesd be és dekoráld műanyag kaspóidat, vagy akár használj régi fémdobozokat, konzervdobozokat, tárolókat, fa dobozokat, akár ládákat az ültetéshez.

Ültess akár fém vödrökbe, legyenek virágos és örökzöld növényeid, és ne sajnáld alacsony igényű, különösebb gondozás nélkül is elélő növényekkel díszíteni teraszodat.

Zöld környezetben még élvezetesebb a szabadban töltött idő: ha más nem is fér el, egy kis asztalka és két szék máris tökéletes romantikus helyszín a tavaszi, nyári napokra!

(Fotók: thenest)