Jump to content

A magyar paprika napja (programajánló)

2015. 08. 21. 13:08

A szakmai rendezvényen a zöldségtermesztés aktualitásait és termesztés technológiáit ismerhetik meg az érdeklődők.

Időpont: 2015. augusztus 28., péntek
Helyszín: Kiskunfélegyháza, Petőfi Sándor Művelődési Központ, Petőfi tér 1.

A „Magyar Paprika Napja” szakmai rendezvényt negyedik alkalommal szervezi meg a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács és a Zöldségtermelők Országos Szövetsége. A „Magyar Paprika Napja” rendezvénysorozat hagyományait folytatva a program elsődleges célja, hogy az érdeklődők betekintést kapjanak a hazai paprikatermesztés aktuális kérdéseibe, valamint a termesztéstechnológiákhoz, növényvédelmi feladatok korszerűsítéséhez kapcsolódó kutatási eredményekbe és újításokba.

Program:

• 8:30 – 9:30: Regisztráció (Háttéripari cégek kiállítása)
• 9:30 – 9:50: Köszönti a vendégeket Csányi József Polgármester, Lezsák Sándor országgyűlési képviselő, a Magyar Országgyűlés alelnöke
• 9:50 – 10:10: A zöldségtermesztési ágazat ezen belül is a paprika termesztés jelentősége a megyében  
Előadó: Domján Gergely, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun Megyei Szervezetének elnöke
• 10:10 – 10:30: A 2015-2020 évi támogatási rendszer várható hatásai a zöldségtermesztésben  
Előadó: Gubacsi Zoltán, a FruitVeb Zöldségtermesztési Főbizottság elnöke
• 10:30 – 10:50: Oltott palánták sikeres használata, különös tekintettel az étkezési paprikára  
Előadó: Dr. Balázs Gábor egyetemi adjunktus, BCE KTK Zöldség- és Gombatermesztési Tanszék
• 10:50 – 11:10: Szünet (Háttéripari cégek kiállítása)
• 11:10 – 11:30: A tápoldatos termesztés hibaleltára  
Előadó: Szőriné Zielinska Alicja, Grodan B.V
• 11:30 – 11:50: A paprikatermesztés változásának hatása a paprika károsítóira és a védekezés módszereire Előadó: Dr. Pénzes Béla egyetemi tanár, BCE KTK Rovartani Tanszék
• 11:50 – 12:00: Szünet
• 12:00 – 13:00: Kerekasztal beszélgetés két szekcióban

A Szekciókról, és a további Részletes további programról itt olvashat!

(Forrás.agroinform.com)

A Facebookon értesülhetsz a leggyorsabban friss cikkeinkről!