Jump to content

A kerti szett, ami leszámol a terítőborzoló széllel!

2016. 04. 13. 19:03

A tavaszköszöntő grillezésekhez dukál a szélellenálló kerti bútor, hiszen nincs is annál bosszantóbb, amikor elfújja az asztalterítőt, és vele együtt a finom falatokat a szél.

Az elmúlt években a designerek csomó elvont ötletüket ültették át a valóságba, így megszületett például a hintapad a transzformálható iroda-fotel, a hintaágy, ami medenceként és kádként is funkcionál és számos más egyedi berendezés, ami az ember hétköznapjait egyszerűbbé, de minimum izgalmasabbá teszi.

Az olykor furcsa és haszontalannak tűnő ultramodern kerti hibridek mellett azért feltűnik a piacon egy-egy olyan darab, ami tényleg praktikus. A szélálló kerti szett utóbbi kategóriába tartozik.

A szuper kerti bútor ötlete Marco Marotto és Paola Oliva tervezőasztaláról indult el a gyakorlati megvalósítás útján, habár az általuk készített szett nem sokban különbözik a hagyományos műanyag kerti bútoroktól, mégis sokkal jobb annál.

Mit tud, amit egy hagyományos kerti bútor nem?

Például száz százalékig ellenáll a szélnek. Ez az asztallapba süllyesztett tányér-, tál-, pohár-, evőeszköztartóknak köszönhető, ami megakadályozza még a legerősebb széllökést is abban, hogy felborítsa üres poharunkat.

A szett használható hagyományos étkészlettel is, de a designerek azért saját étkészlet kollekciót is terveztek, melyek paraméterei a mélyedésekbe illeszkednek.

A kényelem és szélmentesség maximalizálása végett az asztal oldalain és a székeken tároló zsebek kaptak helyet, melyekbe kulcs, telefon és egyéb létfontosságú tárgyak férnek.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon  Facebook oldalát!
(Kép: dornob.com)