Jump to content

Így neveld a rózsádat nyáron

2016. 06. 21. 12:30

Egészségesen, húsos levelű rózsákra vágysz? Akkor ne feledd, hogy most a legfontosabb, hogy kézbe vedd a metszőollót és elvégezd a kellő teendőket.

A pazar, színpompás rózsa titka a megmetszés időzítésében rejlik, ami a tavaszi és nyári hónapok derekán ideális. Miért kell metszeni? Mert így a virágzás és fejlődés folyamatossága biztosítható, és a túlburjánzott szálaktól is „megtisztítható”. Viszont sosem szabad többször amiatt metszeni, hogy virágot hozzon, mert az kimeríti, idő előtt elöregíti a rózsatőt.

A rózsáknak több fajtája van, ám általános érvényű dolgok mindegyikre igazak:

- nyáron ne hagyjuk ki a metszést

- alaposan vegyük szemügyre, és az összes beteg, sérült vagy útban lévő hajtásokat vágjuk le

- a metszési sebeket ne hagyjuk magára, kezeljük fasebkezelő szerrel

- mindig távolítsuk el az elnyílt virágokat, hogy helyükre újak nőhessenek

- földjüket forgassuk át, és töltsük fel a szükséges tápanyagokkal

A rózsák és általában véve a növények szeretik a tápanyagban gazdag talajt, ami egy egyszerű házi praktikával mi magunk is biztosíthatunk, drága szerek összevásárlása nélkül.

A dologban egy teljesen hétköznapi gyümölcs, a banán lesz segítségünkre, aminek héja elsődleges forrása a növények számára értékes tápanyagoknak. Így ahelyett, hogy a kukába hajítanád a banán héját, kockázd fel és tedd a növény földjére. Nyugodtan hagyd lebomlani, mert így még több tápanyag kerül a talajba, méghozzá természetes úton.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon  Facebook oldalát!
(Kép: fabulous-femme.com)