Jump to content

Gömbök a fára, kicsit másképpen

2014. 12. 07. 15:53

Unod már régi karácsonyfa díszeidet? Szépek a gömbök, de már túl jól ismered mindegyiket? Frissítsd fel egy kicsit ezeket a díszeket, így idén új köntösbe öltöztetheted fenyőfádat!

1. Arany csillámokkal

Ehhez a díszhez az a legjobb, ha átlátszó üveg vagy műanyag gömböket szerzel be, de az sem baj, ha színesek. Kend be dekupázs ragasztóval a gömbnek azon részeit, melyeket csillogóvá akarsz tenni, és hempergesd bele arany csillámporba. Csinálhatsz hosszúkás csíkokat, nagyobb pöttyöket, csillogóvá teheted akár a gömb felét is, mindenhogyan mesésem fog kinézni. Javasoljuk, hogy variáld a mintákat, így még változatosabb lesz a fád.

2. Aranyba mártva

Ha szeretnéd egy kicsit egységesíteni különböző színű gömbjeidet, egy vastag ragasztószalaggal óvatosan ragaszd körbe a gömb közepét, ott ahol a legnagyobb az átmérője. A ragasztócsík alatti területet fújd be arany (vagy bármilyen színű) festékszóróval, és voilá! Már kész is az elegáns és egységes, mégis változatos gömbkészlet.

3. Kottázva

Szerezz be egy kottafüzetet. A kotta egy-egy sorát vágd vékony csíkokra, pont egy kottasornyi méretűre, majd fog meg a gömbödet, és ragaszd tele a csíkokkal, egymás hegyén-hátán, keresztül-kasul. Nem is gondolnád, de gyönyörű és szofisztikált látvány lesz a fára lógatva!

(Fotók: popsugar)