Jump to content

Modern karácsonyi díszek

2014. 12. 17. 13:50

Ha a karácsonyról van szó, nagyon nehezen újítunk és szakadunk el a megszokottól. Ez nem csoda, hiszen a karácsonyt mindenki a saját hagyományai alapján szereti ünnepelni. Mi azonban mutatunk most néhány olyan modern karácsonyi díszt, melyet akkor is megcsinálhatsz, ha szereted a hagyományokat is.

A modern karácsonyi dekorációt nem úgy kell elképzelni, hogy egyből minden hagyományost kihajítunk, és csak a minimalista vonalat követjük. Kezdd apró lépésekkel a korszerűsödést: először válts modern kinézetű díszekre. Minden, ami nem a hagyományos gömb díszítés, újításnak számít, így a mostanában egyre népszerűbbé váló geometriai formákat ábrázoló díszek is.

Az modern karácsonyi díszítés másik népszerű áramlata a valódi karácsonyfa mellőzése úgy, hogy közben megjelenik a karácsonyfa motívuma.

A lehetőségek száma itt is határtalan, de falra nagyszerű karácsonyfa motívumokat lehet készíteni, akár ideiglenes jelleggel is. Persze senki nem fogja egy háromnapos ünnep miatt átfesteni a falát, de a manapság szinte mindenhol kapható, és falról később lehúzható dekor matricák segítségével könnyedén karácsonyfa alakot ölthet falunk egy része, melyet igazi díszekkel is dekorálhatunk.

Igazi minimalista vonal, ha egyszerű faléceket örökzölddel borítunk, majd vízszintesen egymás alatt rögzítve és háromszöget alkotva fali karácsonyfát készítünk.

Irodákban, munkahelyeken lehet modern és jópofa megoldás, ha színes post-it papírokból alkotunk karácsonyfa motívumot, melyet személyessé is tehetünk, ha mindenki valamilyen jókívánsággal, érdekes gondolattal, ünnepi idézettel látja el a cetlijeit.

És persze ott van még a korszerűsödés másik iránya is: karácsonyfa, de mégsem élő fa. Szinte bármiből lehet karácsonyfát eszkábálni, milyen jól néz ki például ez a faágakból összerakott fa...

(Fotók: design-milk, shelterness, pinterest)