Jump to content

Fahéj az ünnepi illatokért!

2014. 12. 19. 17:08

A fahéj illatát mindenki szereti. télen, karácsony előtt néhány nappal pedig még inkább szívesen szívjuk be az illatát. Íme néhány megoldás, hogyan legyen fahéj illatú az otthonod!

1. Készíts téli dísztálat fahéjrudakból és bevizezett tobozokból, melyekre fahéj illóolajat csepegtetsz. Mesés illata lesz az egyvelegnek, bárhova is teszed a lakásban!

2. Készíts fahéjból és szárított narancsszeletekből karácsonyi díszeket. A fahéjrúdra kötözz egy kis karácsonyi szalagot és tedd fel a fára, vagy akár köss össze többet is! A narancsszeleteken pedig fűzz át cérnát, és már kész is a természetes, ugyanakkor jó illatú dísz!

3. Használd alátétként a fahéj rudakat. 5-6 rudat tégy egymás mellé, és a végein kösd össze vagy rögzítsd, hogy egy lapos poháralátétet kapj. Erre tegyél egy teamécsest, a melegtől pedig illatozni kezdenek a fahéj rudak!

4. Egy lábosban alacsony lángon gyöngyöző vízbe tégy fenyőágakat, fahéjrudakat, és néhány narancsszeletet. Vigyáznod kell a tűzhely mellett, de néhány órán át csodás illatú lesz konyhád!

5. Ugyanezt megteheted fahéj rudakkal, egy grapefruit héjával és egy kevés szerecsendió porral. Gyöngyöző vízben órákig remek illatot áraszt!

(Fotók: shelterness)