Jump to content

Hogyan lehet a legkényelmesebb az ágyad?

2014. 12. 19. 11:21

Abban mindenki egyetért, hogy a hideg téli időszakban, esténként, fáradtan és nyűgösen nincs is jobb dolog, mint bedőlni egy kényelmes pihepuha ágyba. De hogyan legyen a lehető legkényelmesebb az ágyad?

1. Ágynemű minőség

Érdemes rááldozni a pénzt egy nagyon jó minőségű ágyneműre, még akkor is, ha embertelen sok pénzbe kerülhet egy-egy szép darab. Ne csak a mintát figyeld, hanem az anyagot is: csak 100%-os, organikus (lehetőleg egyiptomi) pamutot válassz. Semmi sem puhább és kényelmesebb, mint ez az anyag.

2. Tűrd be

Lehet bármennyire kényelmes az ágyad, ha hajnalban kilóg a hidegbe a lábad, minden borul. Telente nem csak a lepedődet érdemes betűrni az ágykeretbe, hanem a paplanodat is lábrésznél és egy rövid szakaszon mindkét oldalon is, mintha csak egy zsákba feküdnél bele. A hidegben iszonyúan növeli a komfortérzetet!



3. Kötöttáru

Ha igazán kényelmesnek akarod látni és érezni az ágyadat, szerezz be egy kötött pokrócot, mely egyre nagyobb divat és trend. Hidd el, olyan melegebb érzés lesz ránézni az ágyadra!

4. Rétegelj

Télen ne sajnáld a különböző textilrétegeket az ágyadról. A lepedő és paplan fölé mindenképpen jöjjön egy ágytakaró, egy vastagabb és egy vékonyabb pokróc, és persze még néhány odadobott pihepuha anyag.

5. Sok-sok párna

A párna a legpuhább dolog az ágyadon, legyen belőle minél több! Ha amúgy is szeretsz nagy- és kispárnán aludni, miért ne sokszorozd az élvezetet? Persze az alvópárnákon kívül jöhetnek szép számmal a díszpárnák is!

(Fotók: popsugar, homeandlife, camillemoore)