Jump to content

Ötletek kis konyhába

2015. 02. 01. 08:44

Utálod, hogy icipici konyhád van, ahol semmi nem fér el, legfőképpen nem te és a család? Íme néhány hasznos tipp, hogyan hozd ki a legtöbbet a minikonyhából és hogyan dekoráld úgy, hogy még a végén meg is szeresd ezt a helyiséget.

1. Nyitott tárolók

Icicpici konyhában érdemes nyitott tárolókban gondolkozni. Ez konkrétan néhány falra szerelhető polcot jelent, mely a lehető legkevesebb helyet foglalja el. Ráadásul így étkezőkészletedet, bögréidet, poharaidat szépen elrendezve dekorációként is használhatod.

2. Legyen egy feltűnő fókuszpont

Vond el a figyelmet a konyha szűkösségéről, és hívd fel valami másra a figyelmet. Egy feltűnő színű vagy tapétás falrész, különleges konyhaszekrény-ajtók, esetleg egy látványos érkezőasztal.

3. Használj sötétet

Fesd át feketére az összes konyhabútort, vagy válassz valamilyen mély, sötét színt a falakra. Ezáltal meghittedd, kuckósabb hatást tudsz kialakítani, melyre a kicsi alapterület még rá is erősíthet.

4. Légy kreatív

Nem fér egy nagyobb hűtőszekrény a konyhádba? Válassz feltűnő színű, retró stílusú minihűtőt!

5. Kösd össze

Olyan lakóteed van, ahol a konyha és a nappali egyben van? Esetleg csak egy konyhasarokkal rendelkezel? Kösd össze a két helyiséget! Étkezőasztal elfér a nappaliban is, a tévét pedig felrakhatod az egyik konyhai polcra!

6. Nézz fel!

A konyhában felfelé is lehet terjeszkedni. Ráadásul trendi megoldás, ha egy mennyezetről lefelé lógó rácsos tárolóeszközre (amit akár magad is elkészíthetsz) akasztod fel lábosaidat és serpenyőidet.

(Fotók: popsugar)