Jump to content

5 egyszerű mód otthonod világosítására

2015. 02. 10. 14:26

A tavasz közeledtével szeretnéd végre újra beengedni a fényt és a napsütést otthonodba? íme 5 egyszerű ötlet, melyekkel világosabbá, fényesebbé varázsolhatod otthonodat.

1. Hosszabb függönykarnis

Nem is gondolnál rá, milyen praktikus ötlet: cseréld le függönykarnisadat hosszabb rudakra! Ezáltal a függönyök távolabb kerülnek az ablaktól, melytől nem csak több fény jön be a szobába, de az ablak is nagyobbnak tűnik.

2. Cseréld ki a körtéket

A sárgás, meghitten halvány fényt sugárzó villanykörték télen jó hangulatot teremtettek, de itt az idő, hogy fényes, erősebb körtékre cseréld őket a világosabb otthonért!

3. Fesd át a falakat

Semmi sem hoz annyi fényességet a lakásba, mint a frissen festett fal! Persze a fehér a legjobb megoldás, de ha hiszed, ha nem, a világosabb pasztell színek vagy akár egy világos szürke szín is hasonló hatást ér el.

4. Sikálj és tisztíts

Nem hangzik jól, de bizony egy-egy világos felület alapos megtisztítása is fényesebb, világosabb hatást kelthet. Mosd le a hónapok óta gyűlő port és koszt az ablak keretekről ás párkányokról, a csempékről, a márvány felületekről, a fehér falakról, szekrényekről és polcokról vagy a világos színű textilekből.

5. Vedd le a szúnyoghálót

Nyáron hasznos lehet egy szúnyogháló, de amúgy elnyeli a fényt. Télen, tavasszal és ősszel vedd le nyugodtan, hogy minél több fény áramolhasson a belső helyiségekbe!

(Fotók: purewow)