Jump to content

Frissítsd fel hálószobádat 6 lépésben!

2015. 02. 16. 10:05

Lassan közeledik a tavasz, így itt az ideje egy szép nagy tavaszi takarításnak, rendezésnek otthonodban! Miért nem kezded azzal  helyiséggel, ahol a legtöbb időt töltöd: a hálószobáddal? 6 egyszerű lépés, mely időt ugyan igen, de nagy költségvetést nem igényel.

1. Nagy döntés, talán kicsit kényelmetlen is, de hasznos: távolítsd el a hálószobából a számítógépedet vagy laptopodat. A hálószobát érdemes és egészséges csak és kizárólag a legfontosabb funkcióira használni: alvás, pihenés, romantika. A laptopot vagy számítógépet használd másik szobában. Ha erre nincs lehetőség, legalább ne legyen szem előtt a gép, amikor nem használod.

2. Válogass ki mindent hálószobádból, amihez már egy éve nem nyúltál: ruhák a szekrényből, táskák, ágynemű huzat, régi könyvek. Ajándékozz vagy adományozz el minden ilyen nem használt cuccot, vagy add le gyűjtőhelyen, hogy jó helyre kerüljön.

3. Magazinok, papírok, kacatok az ágy mellett? Menniük kell!

4. Nézz körül a hálószoba bútoraid között. Lomtalaníts vagy dobj ki mindent, ami már nincs túl jó állapotban. Válaszd ki azt a kelléket, melyre a legnagyobb szükséged van, és ruházz be egy újra. Például cseréld le a matracod, vagy vegyél egy új tükröt.

5. Viszonylag olcsón is látványos felfrissülést okozhatsz hálószobádban: vegyél egy új, trendi mintás, jó minőségű pamut ágyneműhuzat készletet néhány szép díszpárnával és egy ágytakaróval, esetleg színben hozzá illó függönnyel.

6. Szerezz be új tároló eszközöket. Ágy alatti tárolódobozok, szekrénybe helyezhető dobozok: pakolj bele a dobozokba mindent, ami szem előtt van, és nem kellene ott lennie. Tisztább, lazább, szellősebb hatást fog kelteni.

(Fotó: home-designing)