Jump to content

Glamúr otthon 1.

2015. 02. 20. 11:01

Valljuk be őszintén, ha tehetnénk, mindannyian vinnénk egy kis luxust és csillogást otthonunkba, hogy minél szebb és gazdagabb legyen a berendezés. Ám a luxus hatását kiváltó bútorok, dekorációk és kiegészítők igen költségesek. Vagy mégsem? Néhány költséghatékony ötlet, hogy neked is beleférjen a luxus!

1. Birkaszőr

Egyre nagyobb divat és sikkes kiegészítő, ha birkaszőr kiegészítőket szerzel be otthonodba. Persze nem kell igazi birkaszőrnek lennie, manapság már számtalan utánzatot kaphatsz lakberendezési boltokban. Néhány pihe-puha fehér szőnyeg vagy terítő és takaró, és máris érzed az eleganciát.

2. Tükör kollekció

Ha egy kis luxushatású sikket akarsz adni nappalidnak, szerezz be egy halom különböző méretű és keretű tükröt. Lehetőleg rusztikus, antik hatásban gondolkodj, és nézz szét régiségpiacon. A falra egymás mellé felfüggesztett 5-6 különböző tükör nem csak csodaszép dekoráció, de optikailag növeli is a teret.

3. Drágakő színek

Ha igazán glamúros hatást akarsz elérni, dobj be néhány úgynevezett drágakő-színt (jewel colour). Ezek a drágakövekben megtalálható élénk színekre utalnak, mint például a zafírkék, az élénk lila, a smaragdzöld, a magenta, a rubintvörös... Egy-két ilyen feltűnő színű csodaszép kiegészítő a szobába, és máris tiéd a luxus.

4. Fekete-fehér

Otthonod dekorációnak és színkoordinációjának letisztulttá tételével szintén glamúr hatást tudsz elérni. Legyen minden fekete-fehér és máris kiforrottan elegáns otthonban élhetsz.

5. Toll

A pihe-puha pihekönnyű toll mindig is a felső eleganciát jelentette a lakberendezésben. Tollal bevont lámpa, díszpárna? Csak egy-két apróság!

6. Friss virág

Semmi sem szépíti meg annyira az otthont, mint néhány szépen elrendezett csokor virág. Termelői piacon vásárolj kedvezményes áron több vázába is elegendő virágot, vagy szaladj ki a rétre egy kedves mezei csokorért.

(Fotók: popsugar)