Jump to content

Váratlan dekorációs megoldások 3.

2015. 02. 23. 18:20

A váratlan és meghökkentő lakberendezési megoldásokra talán nem is gondolnánk elsőre, ám mégis érdemes elgondolkodni rajtuk, hiszen egyedivé és különlegessé tehetjük otthonunkat!

1. Válassz magas fókuszpontot

Miért ne tennéd optikailag nagyobbá nappalidat? válassz különleges magas pontot fókuszpontnak, ahova a tekintet összpontosul. Helyezz képet az ablak felső kerete feletti vonalba, ezáltal nagyobb lesz a térérzet is.

2. Ágytámla? Gondolkodj kinti elemekben!

Ki mondta, hogy egy ágytámla csak olyan támla lehet, mely hasonlít az ágy stílusára és színére? Gondolkodj valami extra anyagban és formában: használj például régi, bontott ablak vagy ajtókeretet, egy régi hatalmas tükröt vagy esetleg kerítés elemet. Ha fantáziád elég tág, szinte bármi belefér!

3. Vegyítsd a bútorok stílusát

Veszélyes vizekre evezel, ha kevered és vegyíted a bútorok stílusát, anyagát és színeit, ám akár egészen különleges, trendi és sikkes megoldások is születhetnek így. Persze az is lehet, hogy csak egy nagy, átláthatatlan káosz lesz a dologból, így érdemes szakember tanácsát kikérni. De alapvetően ne félj két különböző stílusú kanapé összehangolásától vagy éppen attól, hogy az étkezőasztal köré stílusban különböző székeket válogatsz.

(Fotók: popsugar)