Jump to content

Hogyan dobd fel teraszodat vagy kertedet tavaszra?

2015. 03. 14. 11:55

Lassan itt az idő, hogy kihasználd teraszodat, kertedet, udvarodat, hiszen a jó időben érdemes minél többet a szabad ég alatt tartózkodni! Még jobban szeretsz majd kinn lenni, ha néhány egyszerű frissítéssel feldobod külső tereidet.

1. Dekorálj bisztrófényekkel

Semmi sem mutat jobban az esti teraszon, kertben vagy udvarban, mint a visszafogott, romantikus fények. Ezt elérheted égőfüzérrel is, de még jobb, ha bisztró fénysort szerelsz fel, mely az égőfüzérhez hasonló, de normál méretű villanykörtékből álló fénysor.

2. Növények és szép kaspók

A külső tereket legegyszerűbben és legtermészetesebben növényekkel és kaspókkal dobhatod fel. Cipeld ki újra a szabad ég alá telelő növényeidet, ültess virágokat, vegyél néhány szép növényt, esetleg nagyobb, cserépben is eléldegélő bokrokat. Válassz a növényekhez egységes kaspókat, vagy dobd fel régi kaspóidat, cserepeidet DIY-festésekkel, mintákkal.

3. Változtass az ülőhelyeken

Ne ragaszkodj régi műanyag kerti asztalodhoz és székeidhez. Csináltass egy szép fa asztalt, és régiségpiacon keress hozzá romantikusan rusztikus székeket, melyeket csiszolással és festéssel újjá varázsolhatsz. Szintén jól mutat (persze fedett, esőtől védett helyen (néhány puff, ottomán vagy sámli, melyek kiváló kiegészítő ülőhelyek lehetnek.

4. Élnénk ülőpárnák


Minél kényelmesebb, annál több időt töltesz kinn! Vásárolj élénk színű, üde és vibráló ülőpárnákat székeidre!

5. Vidd ki otthonodat

Ha fedett teraszod, napozóteraszod, esőtől védhető szabad területed van, ne félj kivinni a belteret. Akár egy kis szőnyeg is kerülhet a teraszra, fedett udvarba, az időjárás viszontagságaitól védett területekre.

6. Gondoskodj a fényről

A bisztrófények és égőfüzérek mellett gondoskodj a megfelelő és meghitt világításról, hogy akár késő este is a szabadban lehess. Szerezz be régiségpiacon klasszikusan elegáns lámpást, gyertyákat, akár olvasólámpát.

(Fotó: kristispouseinteriors)