Jump to content

Lakásfelújítás okosan, olcsón 1.

2015. 06. 30. 11:40

Sokan a lakásfelújítást a teljes káosszal, mindent elölről kezdéssel, minden fal kifestésével és full bútorcserével azonosítanak. Pedig nagy változást és megújulást el lehet érni okosan, olcsón, apró változtatásokkal is!

A konyhában:
1. Cseréld le a konyhabútorok fogantyúit, gombjait és már ezzel is nagy változást eszközölhetsz a konyha látványvilágában. Ha kicsit többre vágysz, fesd át a konyhaszekrények ajtóit.

2. Vess be egy kis szőnyeget a konyhában. Talán furán hangzik, de feldobja, otthonosabbá teszi a látképet, és eltakarja a régi padló kopottas nyomait.

3. Rendezd át a konyhapultot. Rámolj le minden felesleges dolgot, és csak a legfontosabbakat hagyd ott, esetleg vásárolj új evőeszköztartót és kisebb kosarakat, hogy eltüntesd a sok holmit. Letisztultabb hatás olyan lesz, mintha valami új született volna.

Textilek:
4. Vásárolj új, egyszínű és egyszerű függönyöket, majd kedved szerint dekoráld őket. Mondjuk egy szép, a szoba színeihez illő szalaggal.

5. Díszpárnákat mindenhova! Cseréld le díszpárnáid huzatait új, friss, modern mintás vagy színben harmonizáló huzatokra és dobd fel az egész nappalit!

6. A szőnyegek lecserélésével óriási változást érhetsz el otthonodban. Szabadulj megm inden olyan szőnyegtől, amelyre nem nézel vagy lpsz rá jó szívvel.

Fali dekoráció:
7. Fali galériával remekül "fel lehet öltöztetni" egy szobát vagy folyosót. Keress képkereteket, fesd őket egységes színre és keretezz be szinte bármit, amit kitalálsz. Minél több kép a falon, akár egy halomban, annál nagyobb a változás!

Folyt. köv.!

(Fotó: decorationchannel)