Jump to content

Elegáns, elit, vintage- lakberendezési tippek kezdőknek

2015. 09. 01. 12:30

Ha a patinás modernség szimbólumává akarod tenni házad, sose ess túlzásokba. Mert nem minden vintage, ami retró és nem minden retró vintage. A hangsúly a mértékletességen, van.

A vintage stílus nem csak divattervezőket ihlette meg, hanem a lakberendezésre is nagy hatást gyakorolt. A napjainkban is egyre népszerűbbé váló irányzat jellegzetességeit azonban sokan félreértik, és összekeverik a retró korstílussal. A kettő közt ugyan tényleg vékony a határ, de míg utóbbi a szoc-reál éveket idézi, addig előbbi kellemes, elegáns érzetet kelt.

A vintage bútorok jellegzetessége, hogy a klasszikus modern vonulatokkal, azaz art deco stílusban készülnek, a vintage stílus jellegzetessége pedig, hogy ezeket a darabokat egy-egy mai búrorral vegyítve helyezik el a lakásokban.

A vintage fő ismérve, hogy a bútorok egyszínűek vagy egymáshoz nagyon hasonlóak, és főként a meleg, föld színek használata jellemző rájuk, melyhez mintás rongyszőnyegek tartoznak. A falat korhű fényképekkel, és modern alkotássokkal szokták ékesíteni.

Ebbe a stílusirányzatba beleférnek a kézzel készített csecsebecsék, és az antik hatású bútorok, vagy épp a dekupázs is.



További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon Facebook oldalát!
(Kép: digsdigs.com)