Jump to content

Öt tipp, amivel Skandináv stílust varázsolhatsz otthonodba

2017. 09. 18. 08:00

Tudnunk kell, hogy a Skandináv országokban az emberek a legtöbb energiát és pénzt a lakásuk kialakításába fektetik bele, hiszen úgy gondolják az otthon az a hely, ahol kikapcsolódunk, feltöltődünk energiával és legfőképpen azokkal az emberekkel vagyunk együtt akik a legfontosabbak számunkra. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk öt olyan dolgot, amivel egyszerűen varázsolhatod lakásodat igazi Skandináv otthonná.

1. A világítás a legfontosabb

Az első legfontosabb dolog, hogy rengeteg fény jöjjön be a lakásba, hiszen ezáltal nemcsak kiegyensúlyozottabban érzi magát az ember,de a szoba is sokkal tágasabbnak tűnik. Bizonyára a skandináv letisztult, Interior stílushoz hozzá tartoznak a különböző típusú lámpák is, hiszen azon kívül, hogy kivállóan mutatnak a lakásban télen amikor sokkal kevesebb fény jut be a szobákba, mondhtani élet szükséglet. Ezen kívül gyertyák elhelyezése a lakáson belül is nagyon nagy szerepet kap ebben a stílusban, hiszen nemcsak, hogy fényt biztosít, egy tökéletes kiegészítő, amivel kellemes hangulatot teremthetünk az otthonunkba.

2. Az ideális színű bútorok

Amikor a Skandináv stílusról beszélünk fontos tudni, hogy a bútorok csak és kizárólag modern stílusuak, természetes árnyalatú színekkel és lekerekített élekkel rendelkeznek. A skandináv emberek a lehető legkevesebb kevesebb tárgyat hagyják elől hiszen nagyon nagy mértékben figyelnek az egyszerűségre. A legtöbb bútor fehér, bézs illetve szürke színű, azonban kiegészítő színként használják a kéket és a feketét is.

3. A padló legyen mindig világos

A padló legtöbb esetben kemény fából készül, aminek a színét vagy természetes állapotában hagyják vagy fehér színűre festik, hiszen ezzel  világosítják és vizuálisan is bővítik a szobát.  A legtöbb fürdőszobába padlófűtést tesznek, hiszen a téli időszakban sokkal kellemessebb érzés egy meleg padlón állni.

4. A legszebb kiegészítő

A Skandináv belsőépítészetben a bútorok mindig világos színűek, azonban fontosnak tartják a színes, de legtisztult kiegészítőket. A friss virágokat nem luxusnak tartják, hanem olyan elemeknek, amik szükségesek az ember életéhez. A legtöbb ember minden héten vesz egy friss csokor tulipánt vagy éppen az adott idényben kapható virágot, hiszen nemcsak, hogy szépek de a lakás levegőjét is remekül tisztítják.

5. Nagy, világos ablakok és otthonosságot éreztető textilek

Ahhoz, hogy minél több fény jöjjön be az ablakon és kellemes, világos legyen a lakásban az ablakpárkányokat a legtöbb esetben szabadon hagyják vagy virágokat és gyertyákat helyeznek el rajta. A Skandináv országokban a dekoráción kívül az időjárás is nagyban hozzájárul, hogy meleg textileket használjanak az emberek dekorációként, amit a legtöbb esetben gyapjúból vagy puha pamutból készítenek. Az ilyen textilek nemcsak kellemes, megnyugtató érzést keltenek, de tökéletes kiegészítő az interior stílushoz. 

Egyre több skandináv cég szállít Magyarországra nemcsak lakásdekorációs termékeket, hanem egyéb kiegészítőket is. Ilyen például a Trendhim nevezetű, dán online áruház, ahol rengeteg különböző, divatos kiegészítő közül válogathatunk kedvünkre.

(Forrás: Szerkesztőség)