Jump to content

5 fenséges házi illatosító, a szagokra kényes orrok lenyűgözésére

2018. 01. 08. 18:40

Ideig-óráig jó megoldásnak tűnnek az illatosítók és automatizált légfrissítők, ám ezek hosszú távon több hátránnyal bírnak, mintsem előnnyel. Egyrészről, irritációt okozhatnak, másrészről szívpanaszokat is előidézhetnek, így inkább megéri természetesre váltani.

A légfrissítők, és egyéb illatosító aeroszolok nem nyújtanak hosszú távú megoldást a szagok ellen, ugyanis csupán elnyomják azokat, és mindemellett beleavatkoznak a lakás környezeti egyensúlyába. Ugyanis a légfrissítők részecskéi elkeverednek a levegőben található ózonnal, aminek következtében az egészségre igencsak ártalmas elegy jön létre.

A fentiek elkerülése végett, így jobbnak tűnik, ha a mesterséges illatosítókat természetesre cseréljük.

Narancs, citrom, vodka

Koktélalapnak is elmegy igaz? Nos, az alkoholmámoros élvezet helyett, most sokkal inkább a szagsemlegesítő hatását használhatjuk ki a fentieknek, méghozzá úgy, hogy ha a gyümölcsök héját egy kis pohár vodkába áztatjuk és hozzáadunk egy kevés, illóolajat. Illatosít, szagsemlegesít, olcsó.

Sós narancs

A narancshéjba öntött só elszívja a párát és a kellemetlen szagokat.Egy nagyobb narancsot vágjunk ketté, húsát kanalazzuk ki és a helyére öntsünk sót. A lakás bármely pontjára elhelyezhetjük.

Kávé

Kávés keverékkel is elűzhetjük a kellemetlen szagokat. Kávézaccot és egy kevés szódabikarbónát kell összekeverni, majd elhelyezni a kívánt helyre. Kiválóan alkalmazható kis edényben, befőttes üvegben, fedő nélkül a hűtőszekrény, illetve, a ruhásszekrény szagtalanítására.

Aktív szén

A kellemetlen és intenzív szagok ellenszere. Bevethetjük a macskaalom ellen, szemétszag ellen, és úgy am block minden ellen. Az aktív szénnel ellátott szűrök nagy segítségünkre lehetnek a mindennapokban.

Méhviasz gyertyák

A gyertyák negatív ionokat hoznak létre, így a levegőt sem szennyezik, ráadásként kellemes az illatuk is.

(Forrás: hazesotthon.hu | Kép: pixabay.com)