Jump to content

6 extrém otthon a világkörül – II. rész

2018. 02. 21. 14:00

Azt gondolod, hogy a pink falszín kimeríti az extrémitás fogalmát? Nagyon tévedsz! Repülőroncsba épített családi fészek, gombaház, Nemzetközi Űrállomás – a legek folytatódnak.

Az alábbi házak remek bizonyítékai annak, hogy ha az ember mer elég nagyot álmodni, a lehetetlen egyszerűen nem létezik többé.

Repülőgép ház, Nigéria

Felejtsd el a Rómeó és Júliát, mert ez a ház maga az modernkori szerelem produktuma.

Abuja fővárosa fölött tornyosul az épület a dombtető legtetején, amit Jammal Said építtetett a feleségének, Lizának szerelme jeléül. A szerelmes gesztuson túl, a férfi ezzel kívánt emléket állítani felesége utazás iránti szenvedélyének.

A villa 15 méter széles szárnyakkal rendelkezik, az épület mögött pedig egy kisebb vendégház és egy repülőtorony található, amely biztonsági megfigyelőként működik.

Gomba Ház, USA

Rochester külkerületében található a gombaház, ami igencsak nagy népszerűségnek örvend, ami a tulajt egy kicsit sem zavarja.

A ház 1971-ben épült, és Robert és Marguerite Antell építette James H. Johnson építésszel. A ház végül eladósorba került és $799,900 adták el 2012 februárjában. Az eredeti kikiáltási ár egy millió dollár volt.

Nemzetközi Űrállomás

Milyen lehet az élet a fedélzeten? Több, mint izgalmas. Az űrállomás körülbelül 360 km magasságban, alacsony Föld körüli pályán kering. A légköri fékezőhatás és a pályamódosítások miatt a pályamagasság néhány kilométert változhat. Az űrállomás átlagosan 100 métert veszít naponta pályamagasságából. A Földet 92 percenként kerüli meg.

Az űrállomás folyamatos bővítés alatt áll, de végeznek tudományos kísérleteket is rajta. Az állomás 2009-es tartós befogadóképessége maximum hat űrhajós. Az állandó személyzetek minden űrhajósa amerikai vagy orosz volt, egészen 2006 júliusáig, amikor Thomas Reiter német űrhajós csatlakozott a 13. állandó személyzethez. Az ISS-t ezenkívül sok űrhajós meglátogatta más országokból, és több űrturista is.

(Forrás: hazesotthon.hu | Kép: pixabay.com)