Jump to content

A legokosabb lakberendezéi tippek 2.

2015. 07. 15. 10:37

A lakberendezés nem mindig arról szól, hogy hogyan legyen minél katalógus-szerűbb és trendibb otthonunk. Néha kompromisszumokat kell hozni a lakberendezés és a dekorálás oltárán, hogy lakásunk otthonos, sikkes, de ugyanakkor gyerekbarát és praktikus is legyen. Íme néhány okos tipp!

1. Kettős funkciójú ebédlőasztal
Ne csak étkezésre használd ebédlőasztalodat. Helyspórolás szempontjából egyéb funkciókat is találhatsz a nagy asztalfelületnek. Például fúrj két lyukat a közepébe, és állíts be két olvasólámpát. Máris használható az asztal egyéb dolgokra is: például közös leckeírásra, gyerekek rajzmániájának kiteljesítésére, vagy akár könyvtári olvasó asztalnak is.

2. Vidám használati eszköz
Tedd vidámmá hálószobádat vagy a gyerekek szobáit egy-egy feltűnő, mindig örömet okozó berendezési tárggyal. Egy mennyezetről lógó kényelmes fotelhinta, vagy a szoba közepén elhelyezett titkos sátor és máris mesésebb és varázslatosabb lesz minden szobában töltött hétköznap.

3. Hófehér nyugalom
A gyerekek szobáinak káosza és élénksége, valamint a többi helyiség színes egyvelege után jól esik egy kis fehér nyugalom, nem igaz? A folyosókat ezért érdemes világító fehérre festeni, nem csak annak nyugtató hatása, hanem optikai okok miatt is: a folyosók ugyanis többnyire ablaktalan és fénytelen területek, így világosíthatod is a helyiséget. Érdemes a folyosóra nyíló ajtókat is hófehérre meszelni, hogy a letisztult, világos hatás tovább erősödjön.

(Fotók: realsimple)