Jump to content

Hogyan tedd elegánsabbá az olcsó bútort?

2015. 07. 15. 14:30

mindenkinek vannak olyan bútordarabok otthonában, melyekért nem adott ki túlságosan sok pénzt. Ikeában vagy más megfizethető lakberendezési üzletben vásárolt bútorok modern vonalúak, de nem túl sikkesek és elegánsak, drágának pedig semmiképpen sem tűnnek. Íme néhány ötlet, hogyan tehet őket azzá.

1. Festés
Egy réteg festék teljesen megváltoztatja a bútor képét, hangulatát, stílusát. Csak fesd át kedvenc színedre a bútordarabot, és meglátod, máris más színben tűnik fel a helyiség!

2. Aranyozás
Egy kis aranyfesték szinte minden bútordarabot elegánssá, sikkessé tesz. Nem kell az egész bútort aranyszínűre festened, de a lábait, a polcait is befestheted, de akár egy csík is megteszi.

3. Tapéta vagy öntapadó tapétamatrica
Van egy egyszerű fehér polcos szekrényed, könyvespolcod? A polc belső falaira válassz egy szép mintás tapétát vagy tapétamatricát és máris új bútort kapsz!

4. Cseréld le a kiegészítőket
A fiókos szekrény gombjait, fogantyúit cseréld le elegáns, különleges darabokra és újjászületik a bútor.

5. Belső szépítés
Fiókos szekrény, komód fiókjának belső részét szép, elegáns, aranyozott papírral kibélelve, öntapadós matricával feldíszítve rögtön elegánsabb bútordarabot kapunk.

6. Adj hozzá fát
A fa borítás minden bútort nemesebbé, minőségibbé tesz. Ha nem fából készült bútordarabot szeretnél feldobni, gondolkodj el egy szép tömör fa deszkán. Műanyag vagy furnér előszoba bútorhoz például remekül mutat néhány szép deszka darab az egyenes felületeken.

(Fotó: purewow)