Jump to content

Kellemetlen szagú vágódeszka? Így szagtalanítsd!

2016. 11. 09. 16:05

A fa és műanyag vágódeszka egyaránt képes olyan szagokat produkálni, hogy a finnyásabbak azonnal a szemétbe hajítanák. Ámde, a kuka helyett van jobb megoldás is, mégpedig néhány házi praktika, amivel újszerűvé, és majdhogynem illatossá varázsolhatod vágódeszkád.

Ha egyszerre szeretnéd tisztítani, fertőtleníteni és szagtalanítani, akkor jó helyen jársz! A vágódeszka ápolása gyakorta elintéződik egy mosogatással és törléssel, holott ennél sokkal többre van szükség (mondjuk két mozdulattal), hogy szagtalan maradjon, és ne hemzsegjenek rajta bacik.

A különböző ételek, főként a nyers húsok jellegzetes szaga könnyen beleivódik a vágódeszkába, ami sokadik alkalom után, már egész távolról is kellemetlen szagot áraszthat. A probléma könnyedén orvosolható sóval, citrommal és szódabikarbónával.

A citrom és só antibakteriális – és szagsemlegesítő – hatásának köszönhetően gyorsan megszabadult a kellemetlen szagoktól, a szódabikarbóna, mint univerzális tisztító pedig csak fokozza a dolog hatékonyságát.
Így csináld: keverd össze a szódabikarbónát a sót és citromot (a citromból elég pár csepp), majd a benedvesített deszkát alaposan kend be vele. Ügyelj arra, hogy a repedésekbe minél több jusson, ugyanis ott rejtőznek leginkább a szag forrásai.
Hagyd húsz-huszonöt percet hatni, majd alaposan forró vízben mosd el. Fontos, hogy mindig hagyd megszáradni, mert így a szagok és a bacilusok sem maradnak életképesek! Ugye, hogy mennyivel kellemesebb a szaga?

Tudtad? A szódabikarbónával újra fehérré varázsolhatod a fugákat, és a makacs csempekoszokkal is könnyedén elbánik. Ha a macskaalom orrfacsaró szagával, vagy a hűtő esetleg szemetes jellegzetes „illata” zavarja orrod, akkor utóbbira próbáld ki ezt, előbbire pedig ezt a házi praktikát!

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon  Facebook oldalát!

(Forrás: hazesotthon.hu | Kép: pixabay.com)