Jump to content

Sült mandula és kesudiós sajt, a legjobb köret mindenhez!

2018. 02. 15. 17:05

Valami igazán különlegesre vágysz, de a krumpli és rizs párosa már nem nyújt semmi újdonságot? Akkor most jól figyelj!

Az alábbi recept szinte minden ételhez passzol, méghozzá oly formában, hogy igazán különleges ízvilágot kölcsönöz.

Hozzávalók:

- 1 csésze kesudió
- 1/2 csésze mandula
- ¼ csésze citromlé vagy almaecet
- ½ csésze vizet
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál élesztő
- 1/2 teáskanál só
- 1 teáskanál apróra vágott petrezselyem, rozmaring vagy kapor ízlés szerint

Elkészítése

Tört porrá a mandulát, majd add hozzá a többi alapanyagot és alaposan kézimixszerrel tört össze.

A kapott egyveleget takard le konyharuhával, és hagyd megkelni. Tedd 12 órára a hűtőbe.

Másnap melegítsük elő a sütőt 200 fokra és süssük 30-40 percen keresztül. Kész is!

(Forrás: hazesotthon.hu | Kép: pixabay.com)